Logo Orange Flag Music 2023

Dallas Ugly – Watch Me Learn

Dallas Ugly - Watch Me Learn album cover

Dallas Ugly is een nieuwe band en toch ook weer niet. Libby Weitnauer, Eli Broxham en Owen Burton leerden elkaar voor het eerst kennen tijdens hun studententijd aan DePaul University in het jaar 2012. Ze schreven toentertijd muziek met elkaar, maar na het afronden van hun studies gingen ze elk hun eigen weg. Tot de pandemie aanbrak en ze naar elkaar werden gedreven.

Alle drie de bandleden van Dallas Ugly hadden zo’n hun eigen muziekcarrière. Toen ze opeens vanuit het niets thuis kwamen te zitten besloten ze met elkaar in contact te komen en te verhuizen naar de plek waar het allemaal gebeurt, Nashville. Met het vuur van Nashville aan hun zijde besloten ze Dallas Ugly op te richten. Dit jaar kwam de debuutplaat Watch Me Learn uit.

En heel eerlijk gezegd vind ik het vreemd dat Dallas Ugly mij tot voor kort nog helemaal niet is opgevallen. Ook heb ik dit jaar geen recensies gezien van andere muziekcritici. Misschien heb ik niet goed gekeken, maar ik ben blij dat ik ze toch nog net even mee kan pakken. Watch Me Learn is namelijk zeer de moeite waard om één, twee, drie keer en meer dan dat te beluisteren.

Je hoort dat Weitnauer, Broxham en Burton ervaren muzikanten zijn en ze hun instrumenten vakkundig bespelen. Watch Me Learn is een Americana plaat. De basis ligt bij gitaren, maar er wordt ook heel mooi gebruik gemaakt van schone fiddles en verlegen pedal steels. Het ligt er allemaal niet heel dik bovenop, maar alles is heel precies en subtiel gebracht. 

Ik vind het geluid wat dit trio weet te brengen wel wat hebben. De liedjes zijn stuk voor stuk erg goed en ook de afwisseling van vocals is een prettige. Alle ingrediënten zijn aanwezig om Dallas Ugly tot een groot succes te maken. Of de band ook echt gaat doorzetten in de toekomst met deze band is de vraag, maar er liggen alvast uitstekende fundamenten. In ieder geval goed genoeg om een breder publiek aan te spreken.

Dit soort bandjes zijn er natuurlijk genoeg en er is al snel de kans dat het weinig publiciteit krijgt. Dat vind ik jammer, want bands zoals Dallas Ugly zijn naar mijn mening veel meer waard dan de grote artiesten uit Nashville. Watch Me Learn heeft wat dat betreft een rijk palet aan instrumenten en je hoort duidelijk dat er met veel zorg geproduceerd is. Dit zijn ervaren muzikanten aan het werk en je hoort dat ze een enorme liefde hebben voor het vak. Is dat eenmaal aanwezig dan komt de rest van zelf. Deze frisse nieuwe groep heeft mij overtuigd.

Uitgebracht door Adhyaropa Records

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums