Logo Orange Flag Music 2023

Mightmare – Cruel Liars

Mightmare - Cruel Liars album covers

Mightmare zal je waarschijnlijk niet bekend in de oren klinken, maar Sarah Shook zeer waarschijnlijk wel. Afgelopen jaar bracht ze met haar band The Disarmers het uitstekende country-achtige Nightroamer uit en vooral in de Amerikaanse alternatieve country scene zijn ze hip and happening. Maar toch kon Sarah Shook het niet laten om haar eigen pad te bewandelen met Mightmare en het solo debuut Cruel Liars als resultaat.

Tsja, wat moet je ervan vinden als artiesten op solo pad gaan en hun band tijdelijk verlaten? In sommige gevallen pakt het heel goed uit, terwijl andere gevallen het een stuk minder is. Sarah Shook weet van haar nieuwe solo project Mightmare met Cruel Liars genoeg indruk te maken om het album eens onder de loep te nemen.

Sarah Shook heeft Cruel Liars helemaal zelf geschreven, geproduceerd en gecomponeerd. Wat dat betreft is het dan ook echt een solo avontuur geworden en je merkt dat Mightmare meer leunt richting indie dan country. Eigenlijk is het country tintje van haar begeleidingsband The Disarmers helemaal verdwenen en ook het indie geluid werkt naar behoren.

Verwacht van Cruel Liars puntige indie pop liedjes met een rauw randje. Dit soort projecten kunnen gecompliceerd overkomen doordat artiesten te veel met details bezig zijn tijdens productie, maar alle liedjes op deze plaat liggen lekker in het gehoor en het is recht toe recht aan. Heel toegankelijk dus zonder dat er ingewikkeld wordt gedaan.

Sarah Shook and the Disarmers is een fantastische band. Het heeft een heerlijk alternatief country geluid qua instrumenten, maar ook het stemgeluid van Shook heeft een bepaalde aantrekkingskracht. Beetje klungelig komt het over, maar best uniek te noemen en je hoort het niet veel. Dat is ook kenmerkend voor dit project Mightmare natuurlijk omdat Shook alles van begin tot eind heeft geproduceerd.   

Je kunt Cruel Liars dus zonder problemen eens proberen. Houd je van een alternatieve indie geluid dan ga je deze plaat geweldig vinden. De plaat duurt overigens niet te lang, maar is net lang genoeg om een blijvende indruk te maken. Dit album stond al een tijdje op de lijst om te recenseren, maar ik vond het deze maand tijd om er werk van te maken. Mightmare is een zeer geslaagd project en Sarah Shook heeft haar creativiteit op haar eigen manier losgelaten. Zoals gezegd kan dat minder uitpakken, maar gelukkig doet dat het hier niet. Lekker fanatiek indie plaatje waar genoeg luisterplezier te behalen valt.

Uitgebracht door Kill Rock Stars

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment