Logo Orange Flag Music 2023

Darling West – Cosmos

Darling West - Kosmos album cover

De Noorse band Darling West maken Nordicana muziek. Een Noorse variant van Americana. Ook wordt de muziek geassocieerd met genres zoals west coast en cosmic folk. Maar voor nieuwe plaat Cosmos is er gekozen voor een andere richting. Dit keer produceert de band een soort van indie pop geluid en dat is een hele juiste beslissing geweest.

Het produceren van Cosmos vond plaats op een klein eilandje in het westen van Noorwegen. De kern van Darling West, bestaande uit Mari en Tor Egil Kreken, besloten om dit keer hun band uit te breiden met andere leden. Zo voegden ze Thomas Gallatin en Christer Slaaen toe aan de band. Ze mochten mee doen met teksten schrijven en produceren van de plaat.

Ik ben niet heel bekend met Darling West. Denk dat ik in het verleden wat albums heb beluisterd, maar niets is er echt bijgebleven. Cosmos is een album wat mij lang gaat bij blijven, want dit is het type indie wat ik graag door mijn speakers wil horen. Het klinkt helemaal rete catchy, toegankelijk en zweverig op een juiste manier.

Houd je van luchtige indie pop dan is Cosmos het luisteren meer dan waard. Mari Kreken kleurt de liedjes in met een zachte zoete stem en doet je even helemaal smelten. Daarnaast wordt er heerlijk met verschillende instrumenten gepingeld zoals gitaar, bass en banjo. Het maakt een magische plaat en je wilt na het luisteren de plaat weer opnieuw opzetten. Zo’n gevoel is alleen maar een goed teken.

De muziek op Cosmos is gericht op uitbreiding en met elkaar verbinden, terwijl de teksten juist naar binnen kijken. De boodschap van Darling West en dit album is om van jezelf te houden, maar bevat ook liefdesliedjes over moeilijkheden in relaties. Het wordt allemaal heel luchtig gebracht en de teksten zijn goed te volgen. Allemaal niet heel gecompliceerd, maar heel eenvoudig.

Dit keer heeft Darling West dus gekozen voor een meer pop geluid. Ik heb verder niet echte referenties naar eerder platen, maar het geluid op Cosmos bevalt mij uitermate. Je hoort aan de liedjes dat de band veel plezier heeft gehad tijdens productie en dat er ervaren muzikanten aan het werk zijn. Je hebt moeilijke albums waar je goed op moet concentreren en je hebt makkelijke albums waarbij je gewoon moet genieten van de heerlijke melodieën. Dit album is er één van de makkelijke categorie en ik hoop dat deze Noren dit kleurrijke cosmic pop pad blijven volgen.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment