Logo Orange Flag Music 2023

Darren Jessee – Central Bridge

Darren Jessee - Central Bridge album cover

Er zijn genoeg voorbeelden op te noemen waarbij bands een bandlid op solo avontuur gaat. Meer omdat ze zelf genoeg eigen materiaal hebben geschreven en dat beter tot uiting komt als een solo artiest. Darren Jessee is zo’n artiest. Hij werd bekend door de samenwerking met Ben Folds Five, een inmiddels grote alternatieve rock band. Maar de afgelopen jaren vond Jessee het tijd om zijn eigen pad te bewandelen en bracht recent alweer zijn derde solo album uit genaamd Central Bridge.

Dit soort solo avontuurtjes kunnen goed of slecht uitpakken. Niet ieder bandlid is in staat om een goede solo artiest zijn. Maar als ik zo luister naar Darren Jessee heeft hij weinig problemen om zich op een goede manier te profileren als solo artiest. Central Bridge is een kwaliteit singer songwriter album geworden waar Jessee duidelijk indruk weet mee te maken.

De album titel Central Bridge is overigens een echte plaats. Het is een klein dorpje in upstate New York met zo’n 1.000 inwoners. Maar dit kleine dorpje was niet de reden waarom Darren Jessee voor deze titel koos. De album titel kijkt namelijk verder naar hoe te leven na de hele pandemie situatie. Er wordt gekeken naar met elkaar op een natuurlijke manier verbinden. Verbinden door middel van het hart en niet door middel van het hoofd. 

Dat klinkt allemaal heel mooi, maar levert deze mooie boodschap ook mooie muziek op? Ja, Darren Jessee weet dus op mij met Central Bridge aardig indruk te maken. Niet op een grootse wijze, maar op een hele intieme en kalme manier. Dit album is perfect geschikt voor de late uurtjes waar iedereen al slaapt en je als enige nog wakker bent. 

De instrumentatie op Central Bridge is heel subtiel en eerlijk gehouden. Allemaal niet groots dus. Dit album is goed voor de late uurtjes, maar ook om op een klein podium akoestisch ten gehore te brengen. Het stemgeluid van Darren Jessee is net zoals de muziek ook heel traag en dat versterkt alleen maar het gevoel van kalmte en rust.

Ben je op zoek naar stevige muziek dan kan je Darren Jessee langs je heen laten varen. Maar de verfijnde luisteraar met een verlangen naar rustige liedjes is bij Central Bridge aan het juiste adres. Ik ben opgegroeid met dit soort singer songwriter muziek en luister er tegenwoordig nog steeds veel naar. Daarom kan ik dit soort albums makkelijk hebben. Zoals gezegd is het allemaal niet groots en zo nu en dan heb je dit soort muziek in je leven nodig. De boodschap van het verbinden met andere mensen via het hart is mooi, de muziek is naar mijn mening nog mooier.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums