Logo Orange Flag Music 2023

Luke Combs – Gettin’ Old

Luke Combs - Gettin' Old album cover

Ben je een beetje bekend met mainstream country van tegenwoordig dan weet je dat er twee grote namen de industrie domineren. Dan gaat het om Morgan Wallen en Luke Combs. Wallen bracht eerder dit jaar een nieuw album uit en Luke Combs volgt na vorig jaar Growin’ Up te hebben uitgebracht. Gettin’ Old heet zijn nieuwste wapenfeit.

Tsja, wat kan je nog verwachten van mainstream country. Je merkt dat producers, schrijvers en artiesten binnen deze tak van country ook inzien dat country muziek terug naar z’n roots moet. Dat betekent dat er meer gebruik moet worden gemaakt van pedal steels, akoestische gitaren, fiddles etc. En niet een muur van geluid helemaal dichtgemetseld.

Ook Luke Combs, of zijn team op de achtergrond, zien deze ontwikkelingen gebeuren. De luisteraar wil meer echtheid en minder plastic. Gettin’ Old doet dat redelijk goed naar mijn mening. Niet dat het een hele authentieke country plaat is geworden, maar er is wel geprobeerd door Combs en zijn team om wat echte country te brengen.

Luke Combs is wat dat betreft ook oplettend en luistert genoeg naar de alternatieve country scene. Op social media laat hij zo af en toe wat berichtjes met alt country artiesten plaatsen en dat vind ik knap. Veel mainstream country artiesten doen dit namelijk niet en besteden weinig aandacht aan andere subgenres binnen country muziek.

Gettin’ Old is wederom een prima plaat geworden, net zoals Growin’ Up en z’n voorgangers. Luke Combs doet in principe hetzelfde trucje, maar de formule werkt. Ballads, uptempo track, een covertje, het lijkt vanzelf te gaan zonder enige problemen of gebrek aan kwaliteit. Alleen maar respect voor dit soort mainstream albums, hoewel naar mijn mening meer dan uur aan speeltijd wel iets té is. 

Het gaat een groot jaar worden voor Luke Combs, want er staat een wereldtournee op de planning. Daarnaast is hij inmiddels getrouwd met zijn jeugdliefde en is er een tweede baby opkomst. Er is dus geen tijd om lui te zijn, maar met volle kracht vooruit mensen entertainen en zo nu en dan kijken hoe het met de familie staat. Best een moeilijk leven.

Wie de strijd gaat winnen zal moeten gaan blijken. In ieder geval kunnen Luke Combs en Morgan Wallen het goed met elkaar vinden en praten met name over hoe het met de productie van nieuwe nummers gaat en hoe de shows verlopen. Ik heb weinig met Morgan Wallen, vandaar geen recensie van zijn laatste plaat. Luke Combs vind ik een toffe gast, ook omdat hij aandacht besteedt aan artiesten in de alternatieve scene. Gettin’ Old, prima.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment