Logo Orange Flag Music 2023

Jono Manson – Stars Enough To Guide Me

Jono Manson - Stars Enough To Guide Me album cover

De Amerikaanse singer songwriter Jono Manson mag dan in Nederland niet heel bekend zijn, in de States heeft hij al behoorlijk wat bereikt. Deze geboren New Yorker begon zijn muzikale carrière in de zeventiger jaren en heeft in de tussentijd een aardig indrukwekkend muziekbestaan opgebouwd. Nu tal van jaren later gaat hij nog steeds sterk en brengt het geweldige Stars Enough To Guide Me.

Jono Manson heeft inmiddels z’n eigen studio in New Mexico waar hij in het verleden met grote artiesten samenwerkten. Namen zoals Amanda Palmer, T Bone Burnett en Ray Wylie Hubbard kwamen graag langs om een nummertje mee te spelen. Daarnaast wist Manson op het podium te staan met legendes zoals Bruce Springsteen, Taj Mahal, Emmylou Harris en Joan Baez. 

Niet heel verwonderlijk dat Jono Manson ook op Stars Enough To Guide Me interessante samenwerkingen aangaat. Zo doet Grammy winnaar John Popper mee. En ook wist Manson American Idol finalist Crystal Bowersox op zijn nieuwe plaat te brengen. Eliza Gilkyson, een bekende Americana artiest, verleent ook zo haar bijdrage.

Stars Enough To Guide Me is een geweldige plaat geworden waar de kwaliteiten en talenten van Jono Manson goed te horen zijn. Hij weet inmiddels zijn weg door de studio goed te vinden en schuwt het niet om gebruik te maken van een grote variatie aan diverse instrumenten. De plaat is heel eclectisch te noemen en er valt van alles te ontdekken. 

Stars Enough To Guide Me wordt heerlijk ingekleurd met diverse instrumenten zoals gitaren, drums, mond harmonica’s, strijkers, trompetten en meer. Jono Manson weet een knap staaltje muziek te produceren op deze plaat alhoewel het allemaal binnen de veilige kaders gebeurt. Duidelijk wordt is dat er ervaren muzikanten aan het werk zijn met passie en liefde voor het vak.

Voor de rest niets helemaal niets negatiefs voor Jono Manson en Stars Enough To Guide Me. In Nederland is deze singer songwriter totaal onbekend en zal niet snel bekend worden. In Amerika genereert hij al decennia lang allerlei mooie recensies. Met deze nieuwe plaat begrijp ik volkomen waarom dat is. Dit soort albums mogen in Nederland van mij meer bekendheid genieten, want dat is het gewoon waard. Het doet eerlijk te zeggen niet veel vernieuwend, maar wel is te zeggen dat dit Americana muziek is van uitstekend niveau. Laat eens je licht schijnen op deze ervaren muzikant en bij deze beloofd dat je een fijne tijd gaat beleven.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment