Logo Orange Flag Music 2023

Daryl Mosley – A Life Well Lived

Daryl Mosley - A Life Well Lived album cover

Veel artiesten hebben de ambitie om groot te worden, veel fans voor zich te winnen en veel geld te verdienen. Maar ook veel artiesten worden in hun ambities teleurgesteld en gaan na een paar jaar wat anders doen. Niet singer-songwriter Daryl Mosley uit, wie kent het niet, Waverly, Tennessee. Meer dan dertig jaar staat hij als artiest sterk en zijn muzikale carrière lijkt met het jaar beter te worden.  

Meer dan dertig jaar in het vak, dan moet je wat kunnen. Daryl Mosley heeft dan ook een indrukwekkend oeuvre opgebouwd en krijgt erkenning en waardering van een groot aantal country artiesten. Natuurlijk als je kwalitatief goede muziek uitbrengt win je ook veel awards en in de prijzenkast staan er aardig wat prestigieuze prijzen te pronken.

Ik ben eerlijk gezegd niet heel bekend met de muziek van Daryl Mosley en zijn nieuwe album A Life Well Lived is mijn eerste kennismaking. Wat duidelijk wordt is dat hij aardig productief blijft en om de zoveel jaar nieuw materiaal uitbrengt. Wat dat betreft is er een grote passie en liefde voor het muziekvak en gelukkig kan ik stellen met dit album dat het prima muziek voortbrengt.

A Life Well Lived is een blend van diverse genres. Daryl Mosley is dus een singer-songwriter en maakt naar mijn mening nog het meeste Amerikaanse folk muziek. Maar ook weet hij te lenen van andere interessante genres zoals bluegrass en country. Het is een mooie mix van verschillende muziekstijlen en de muziek wordt heel subtiel gebracht met alle oprechtheid.

Folk, bluegrass en country, dat kan maar één ding betekenen. En dat is dat het geluid op A Life Well Lived ontzettend divers is met veel verschillende instrumenten. Met name wordt er door Daryl Mosley en zijn vrienden flink gebruikgemaakt van fiddles. Maar ook weten instrumenten zoals de banjo en akoestische gitaren te stralen. Het vele getokkel en fiddle geluid is ontzettend aangenaam om naar te luisteren.

De teksten variëren op A Life Well Lived. Daryl Mosley is fanatiek gelovig en schuwt het daarom niet om het geloof in het zonnetje te zetten. Er wordt veel gezongen over God en religie. Maar ook wordt er gekeken naar het verleden, en naar de jeugd, toen alles nog onbezonnen en vrijblijvend was. Je merkt dat Mosley nog steeds verlangt om een jochie te zijn.

Maar een jochie is Daryl Mosley allang niet meer en hij heeft dus al meer dan dertig jaar een succesvolle carrière als muzikant. A Life Well Lived toont kwaliteit aan en dat er van inspiratiegebrek geen sprake is. Al meer dan dertig jaar muzikant, ongelofelijk knap om nog steeds dit soort platen weten uit te brengen. Ik ben fan. 

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment