Logo Orange Flag Music 2023

David Adam Byrnes – Country Gonna Be Alright

David Adam Byrnes - Country Gonna Be Alright album cover

Ik vind dat er dit jaar vrij weinig echt goede honky tonk platen zijn uitgebracht. Waar ik tenminste veel plezier aan heb gehad zijn de honky tonk platen van Brennen Leigh en John Surge & The Haymakers. Maar heel veel verder kom ik niet. Tot deze maand in ieder geval, want David Adam Byrnes is terug met Country Gonna Be Alright.

David Adam Byrnes maakte vorig jaar al veel indruk op mij met Keep Up With A Cowgirl. Geweldige country plaat en perfecte honky tonk muziek. Hij is lekker productief geweest en is een jaar later al met nieuw werk. Zo snel met een nieuw album komen kan te haastig en minder voor de kwaliteit zijn, maar gelukkig zit het met de kwaliteit van Country Gonna Be Alright prima in orde.

Inmiddels heeft David Adam Byrnes succes met zijn honky tonk muziek. Wel heeft hij er hard voor moeten werken. Hij groeide op in Texas en besloot na het afstuderen naar Nashville te reizen om zijn droom waar te maken als country artiest. Hij schreef in eerste instantie liedjes voor de populaire country pop artiesten, maar heeft zijn eigen stem gevonden en produceert tegenwoordig zijn eigen merk country muziek.

De muziek van David Adam Byrnes wordt opgemerkt in Amerika en dat vind ik volkomen terecht. Zijn plaat van vorig jaar deed het al erg goed bij het publiek en Country Gonna Be Alright wordt ook veel geluisterd. Het doet eigenlijk alles wat je van een goede honky tonk plaat mag verwachten en weet net dat extra beetje meer te brengen.

Heb je interesse in een pure honky tonk plaat, dan ben je bij David Adam Byrnes aan het juiste adres. Het hele plaatje klopt. Je hebt op Country Gonna Be Alright de pure honky tonk liedjes, met intensief gebruik van pedal steels, fiddles, gitaren en drums. Maar je hebt ook de langzame tearjerking country ballads om de plaat in balans te brengen. Het is een combinatie van beide en dat werkt uitstekend. 

David Adam Byrnes doet het gewoon weer en produceert met Country Gonna Be Alright naar mijn mening de beste honky tonk plaat van het jaar. Het doet veel denken aan artiesten zoals George Strait, Aaron Watson en Randall King. Je hebt wat uit het verleden, maar het weet ook heel eigentijds te klinken. Heb je een liefde voor country muziek dan moet je naar deze plaat luisteren. Een en al plezier voor de oren, wat kan country toch mooi zijn.

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment