Logo Orange Flag Music 2023

Our Man In The Field – Gold On The Horizon

Our Man In The Field - Gold On The Horizon album cover

Er zijn genoeg voorbeelden te noemen van bekende acteurs en actrices met daarnaast een succesvolle carrière als muziek artiest. Ik noem dan namen zoals een Zooey Deschanel (van de folkband She & Him), Robert Schwartzman en natuurlijk niet te vergeten Johnny Depp. Ook bekende acteur Alex Ellis produceert met succes muziek met zijn singer-songwriter project Our Man In The Field.

Our Man In The Field kwam in 2020 met het debuutalbum The Company of Strangers. Dat album was voor Alex Ellis een succes en zette hem op de kaart in het muzikale landschap. Soms kunnen dit eenmalige avontuurtjes zijn, maar er is gewoon gewerkt aan een opvolger en verscheen deze maand, drie jaar later, in de vorm van Gold On The Horizon.

Als je een bekend persoon bent met een grote status, dan heb je de luxe om grote producties te maken. Dat geldt ook voor Our Man In The Field. Bij de productie van Gold On The Horizon is namelijk bekende producer Tucker Martine betrokken geweest. Hij is bekend van samenwerkingen met de grote, zoals The National, Modest Mouse, My Morning Jacket en Roseanne Cash.

Gold On The Horizon is dan ook een heel mooi album en heeft genoeg te bieden. Je hoort een complete band aan het werk en de liedjes worden voorzien van diverse laagjes. De muziek is te typeren als folk muziek met uiteraard het gebruik van diverse instrumenten zoals gitaren, drums, piano’s en steel gitaren. Het album klinkt lekker in het gehoor en de liedjes kabbelen op een hele aangename manier voort.

Our Man In The Field weet naam te maken in de muzikale wereld. Zo krijgt Alex Ellis erkenning van een ervaren band zoals The Delines. Frontman Willy Vlaut roemt de muziek en is heel enthousiast dat hij samen mocht optreden met Alex Ellis tijdens een tour. Hij noemt Gold On The Horizon een “beauty” en staat in zijn tourwagen constant op “repeat”. In the pocket dus.

En ook ik kan niets dan alleen maar lovend zijn over Gold On The Horizon. Het album doet mij een beetje denken aan mijn jeugd toen ik veel luisterde naar dit soort rustige folk muziek. Het is ideale zomervakantie muziek en het kan makkelijk de soundtrack worden van een vakantie. Our Man In The Field, Alex Ellis, heeft mij overtuigd met dit album en hopelijk weet hij in de toekomst genoeg tijd te vinden om naast zijn acteer carrière tijd vrij te maken om gewoon met dit project door te gaan.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment