Logo Orange Flag Music 2023

Dawes – Misadventures Of Doomscroller

Dawes - Misadventures of Doomscroller album cover

De alternatieve rockband Dawes heeft inmiddels aardig wat albums uitgebracht. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet elke plaat evengoed kan waarderen, maar er zitten altijd een aantal mooie pareltjes tussen. Voor nieuwe plaat Misadventures Of Doomscroller brengt de band verandering op een manier waar ik zeer over te spreken ben.

Frontman Taylor Goldsmith en de band moet hebben gedacht dat elke keer weer hetzelfde format uitbrengen een beetje saai wordt. Daarom hebben ze voor Misadventures Of Doomscroller besloten om de nummers wat langer te maken. Er is op deze plaat meer ruimte gemaakt voor andere leden van de band en dat werkt naar mijn mening erg goed.

Verwacht op Misadventures Of Doomscroller dan ook geen korte nummers van rond de drie minuten. Dawes neemt ruim de tijd en sommige nummers tikken zelfs de acht á negen minuten aan. Je zou denken dat dat zou gaan vervelen, maar dat doet het niet. De band weet het heel boeiend te houden en er valt genoeg te genieten met een typisch Dawes geluid.

De band heeft de afgelopen jaren grote stappen gemaakt en zit inmiddels bij het bekende platenlabel Rounder Records. Dat hebben ze meer dan verdiend en het succes zorgt er ook voor dat ze producers kunnen aantrekken van naam. Voor Misadventures Of Doomscroller is er gekozen voor Jonathan Wilson. Onder andere bekend van zijn solo albums en produceerde in het verleden albums van Father John Misty, Conor Oberst en The Deep Dark Woods.

Ondanks dat Dawes al een tijdje bezig zijn met hun muziek carrière en veel platen uitbrengen weten ze elke keer te verrassen. Zoals gezegd ben ik er niet altijd heel enthousiast over, maar van Misadventures of Doomscroller heb ik aardig genoten. De nummers zijn laid-back, nestelen snel in je hoofd en zijn gewoon van erg goede kwaliteit. Je moet er wel de tijd voornemen en houden van veel instrumentale solo’s.

Voor de Dawes fans is deze plaat toch echt even wennen, maar ze zullen het langzame tempo snel oppakken. Ben je nieuw met deze band dan zal ik je aanraden om eerdere albums te gaan luisteren. Misadventures Of Doomscroller is wat dat betreft een experimenteel album. Het is gewaagd om een plaat zoals in deze vorm uit te brengen, maar Taylor Goldsmith en de band zijn er heel goed in geslaagd. Overdaad kan soms schaden, maar dat is hier absoluut niet het geval. Ze moeten lekker bezig blijven met het zoveel mogelijk produceren van muziek, want dat is waar ze goed in zijn. Ik heb niets te klagen.

Uitgebracht door Rounder Records

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment