Logo Orange Flag Music 2023

Dean Owens – The Burning Heart EP

Dean Owens - Burning Heart album cover

Dean Owens is een Schotse singer songwriter met verschillende awards op zijn naam. Begin dit jaar bracht hij de EP The Burning Heart uit dat onderdeel uitmaakt van The Desert Trilogy. Inderdaad, een drie-delig EP serie die de opmaat is naar het nieuwe album Sinner’s Shrine later in de herfst van 2021. De twee andere EP’s Sand and Blood en Ghosts komen respectievelijk 7 mei en 9 juli uit.

Voor nu moeten we het dus doen met korte EP The Burning Heart. Ondanks dat deze EP uit vier nummers bestaat is de potentie en kwaliteit er zeker. Het doet in ieder geval uitnodigen naar meer van deze Schotse rasartiest die overigens al zo’n twintig jaar in het vak zit. Het geluid The Burning Heart zit er vanaf opener New Mexico er gelijk dik op. Je waant je even helemaal in een Country & Western stadje aan de grens van de VS en Mexico.

Deze verbeeldingen worden versterkt doordat Dean Owens samen heeft gewerkt met leden van Calexico. En als er een band is die Country en Western uitstraalt dan is het wel Calexico. Een goede zet geweest van Owens om deze desert iconen te betrekken in het project.

Dat de EP zo’n tien minuten beslaat is jammer. Dean Owens zorgt er wel in korte tijd voor dat je helemaal om bent. De verfijnde country luisteraar doet er goed aan om Owens op de radar te houden dit jaar en de EP’s en het volledige album niet te missen. Je hoort op The Burning Heart de liefde voor de spaghetti Western film en het geromantiseerde cowboyleven en ik verwacht dat dat bij de opkomende platen niet anders zal zijn.

De nummers New Mexico en Here Comes Paul Newman van The Burning Heart zullen verschijnen op de nieuwe plaat Sinner’s Shrine. Zeker de eerdere genoemde New Mexico is een pareltje en is geproduceerd door Dean Owens, zoals de hele EP. Het nummer kwam eerder op Owen’s solo debuut plaat The Droma Tapes.

Dean Owens was sinds kort nog een onbekende voor mij. Met The Burning Heart is mijn enthousiasme voor de muziek van deze Schotse singer songwriter helemaal aangewakkerd. Het hele country & western sausje over deze EP doet het goed en vraagt gewoon om meer. De volgende EP Sand and Blood staat dan ook gepland op 7 mei en ik zal de eerste in de rij zijn. Wordt vervolgd. (Scary Biscuits)

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment