Logo Orange Flag Music 2023

Morgan Wade – Reckless

Morgan Wade - Reckless album cover

Dirt-emo, dat is een genre geheel ge├»ntroduceerd door de ex van Kacey Musgraves, Ruston Kelly. Of het helemaal nieuw is betwijfel ik, maar het zijn rauwe emotioneel beladen country liedjes die het diepste van binnenin de artiest blootlegt. New-kid-on-the-block Morgan Wade heeft met Reckless precies zo’n album weten te maken en is een van de grootste verrassingen van dit jaar tot nu toe.

Morgan Wade is niet helemaal nieuw binnen de country. Ze bracht in 2018 haar debuut Puppets with My Heart uit met band The Stepbrothers. Het werd een bescheiden hit, maar veel deed het niet. In 2019 besloot ze solo te gaan en dat pakte met single The Night een stuk beter uit. De verwachtingen voor een toekomstig solo album waren in de alternatieve country scene dan ook erg hoog.

Reckless is het resultaat. Morgan Wade exploreert op de plaat wie ze is, wat ze doet en waar het in het leven allemaal om zou moeten draaien. Krachtige nummers zoals opener Wilder Days, Other Side, Don’t Cry en titelnummer Reckless zijn hier prachtige voorbeelden van. Een zoekende Morgan Wade die het leven ontdekt en alle pijn die daar bij komt kijken verwerkt. Zoals gezegd is het een zeer emotioneel beladen plaat.

Voor Reckless heeft Wade producer Sadler Vaden aangetrokken. Vaden is naast producer ook een solo artiest en gitarist, voor wie anders, Jason Isbell. Niet heel toevallig dat zowel Isbell en zijn band als Wade bij het label Thirty Tigers zitten. De samenwerkingen zijn goed opgezet en het haalt op Reckless het maximale van iedereen die erbij is betrokken.

Dirt-emo dus. Tsja, om het wat meer te vergemakkelijken is dit een erg goede country-rock plaat geworden. Er staat geen nummer op die hoeft worden overgeslagen en de instrumentatie is prima ingekleurd en vliegt nergens uit de bocht. Naast de pakkende melodie├źn zijn het vooral de intieme teksten van Morgan Wade die prevaleren. Wade heeft jaren aan de teksten geschreven en alles wat haar dwars zit komt op Reckless helemaal naar boven.

Echte liefdesliedjes staan er niet op zoals ze zelf ook kenbaar maakt op afsluiter Met You. Een mooie mogelijkheid voor een volgend album. Want ik hoop dat die er toch echt wel komt. Met single The Night (die overigens niet op Reckless staat, wel op Spotify) maakte ze de verwachtingen al erg hoog en met Reckless benut ze elk kans op een gooi naar grotere bekendheid. Natuurlijk helpt het om een label als Thirty Tigers achter je te hebben, maar Morgan Wade staat bij deze plaat met haar emotionele en intrigerende verhalen makkelijk op zichzelf. Een toekomstig groeibriljantje. (Thirty Tigers)

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums