Logo Orange Flag Music 2023

Dierks Bentley – Gravel & Gold

Dierks Bentley - Gravel & Gold album cover

Dierks Bentley hoeft zo nodig niet meer. Hij heeft inmiddels de status bereikt als gearriveerde Nashville country artiest en heeft in zijn lange muziek carriére van alles gezien en van alles meegemaakt. Zijn muziek wordt door country liefhebbers over de hele wereld geluisterd en hij viert z’n successen. Vijf jaar na zijn vorige plaat The Mountain is hij terug met Gravel & Gold.

In de tussentijd heeft Dierks Bentley overigens niet helemaal stilgezeten. Het is namelijk een hardwerkende man en is niet iemand van het stilzitten. In 2020 kwam hij met een nieuwe band genaamd Hot Country Knights. Dat album heb ik overigens helemaal gemist zonder enige reden. Ik vond het blijkbaar niet het luisteren waard, alhoewel die plaat toch goed werd ontvangen.

Met Gravel & Gold weet Dierks Bentley het country publiek wederom goed te bedienen. Er is eigenlijk niet veel op aan te merken alleen dat alles weer lekker open en toegankelijk klinkt. Het is geen moeilijke plaat en je luistert het makkelijk weg. Ondanks dat het toch meer dan vijftig minuten duurt. Soms kan dat een beetje teveel van het goede zijn, maar deze country icoon weet je aandacht heel goed vast te houden.

Om nog wat variatie met Gravel & Gold te brengen is Dierks Bentley een aantal interessante samenwerkingen aangegaan. Wie anders dan “the hottest girl in town” Ashley McBryde doet gezellig even een nummertje mee. Maar nog interessanter is de samenwerking met bluegrass artiest Billy Strings. Ik begrijp niet helemaal waarom Billy Strings bij dit album is betrokken, maar dat zal vast met z’n recente succes te maken hebben.

Gravel & Gold doet alles goed en weinig verkeerd dus. Dierks Bentley weet het album op een hele luchtige manier te brengen en alle nummers zijn aantrekkelijk en catchy. Soms kunnen dit soort platen gaan vervelen, maar dat is hier niet het geval. Overigens is het allemaal wel wat voorspelbaar, maar de Nashville formule werkt en doet wat het moet doen. Niets meer dan dat.

Dat gezegd hebbende weet Dierks Bentley met Gravel & Gold een hele fijne plaat toe te voegen aan zijn oeuvre. Een aantal nummers van deze plaat zullen het zeker live goed gaan doen en veel fans zullen ervan genieten. Ik persoonlijk luister dit album met veel plezier, maar een echte replay-value heeft het niet. Niet dat het slecht is, maar te veel Nashville country kan ik eerlijk gezegd niet hebben. In Nederland zal deze plaat het bij het country publiek ook goed gaan doen en misschien kan Mr. Bentley deze kant opkomen om eens een nummertje of twee te spelen. Genoeg animo denk ik zo. 

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment