Logo Orange Flag Music 2023

Ed Snodderley & The Shoestring Seven – Chimney Smoke

Ed Snodderley & The Shoestring Seven - Chimney Smoke album cover

Ed Snodderley is binnen de Amerikaanse Americana scene geen onbekende. Hij produceert al sinds de jaren zeventig van vorige eeuw albums. Niet alleen kan deze ervaren muzikant aardig wat muziek maken, maar is ook eigenaar van de iconische muziekkroeg The Down Home Coffeehouse and Pickin’ Parlor in Johnson City, Tennessee. 

Deze doorgewinterde muziek veteraan, want dat is Ed Snodderley, brengt dit jaar nieuw werk in de vorm van Chimney Smoke. Tsja, wat mag of kun je nog verwachten van een artiest zo laat in zijn muzikale carrière? Maar Willie Nelson weet nog steeds prima werk af te leveren en ook in dit geval is het duidelijk te horen dat er van vermoeidheid geen sprake is.

De intentie van Ed Snodderley was dan ook om de beste plaat te produceren uit zijn rijke carrière. Ik ben niet bekend met eerdere platen van de beste man, maar wat ik op Chimney Smoke hoor bevalt mij uitermate. Er wordt met liefde en passie muziek gemaakt en qua productie is alles tip-top in orde. Simpelweg hele plezierige Americana om naar te luisteren.

Chimney Smoke is geen soloproject en Ed Snodderley wist dan ook veel bekende namen te betrekken. Zo doen er onder andere bekende muzikanten mee zoals Gretchen Peters, Chris Scruggs, Kenny Vaughan, Amethyst Kiah en Malcolm Holcombe. De productie wordt op sublieme wijze geleid door de Grammy genomineerde R.S. Field, bekend van onder andere Todd Snider, Billy Joe Shaver en Allison Moorer. 

Het album klopt gewoon aan alle kanten en naar mijn mening een van de betere Americana platen van het jaar. De instrumentatie is piekfijn met traditionele pedal steels, piano’s, akoestische gitaren en elektrische gitaren. De begeleidingsband van Ed Snodderley, The Shoestring Seven, weet dan ook prima werk af te leveren en doet alles goed.

Soms hoeft Americana muziek niet zo ingewikkeld te zijn en daar is Chimney Smoke het bewijs van. De intentie van Ed Snodderley om het beste album uit zijn carrière te produceren zal vast en zeker geslaagd zijn. Ik ben niet bekend met eerder werk. Wel kan ik vertellen dat dit album kwalitatief beter is dan veel andere Americana platen van deze tijd. Alle ingrediënten wat je van een goede Americana plaat mag verwachten vind je hier. Zeker een tip als je Americana muziek een warm hart toedraagt en zonder al te veel gedoe een plaatje wilt opzetten.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums