Logo Orange Flag Music 2023

Ryan Curtis – Ain’t Ever Easy

Ryan Curtis - Ain't Ever Easy album cover

Ryan Curtis is al meer dan tien jaar actief als muzikant, maar bracht pas in 2021 een solo debuut album uit genaamd Rust Belt Broken Heart. Waarschijnlijk zal hij vóór deze periode in bandjes hebben gespeeld. De pandemie heeft vast mee hebben geholpen om een solocarrière op te starten. Het heeft hem blijkbaar goed gedaan, want dit jaar horen we nieuwe plaat Ain’t Ever Easy.

Rust Belt Broken Heart is en blijft een fantastisch debuut. Het album kreeg vele lofuitingen van Amerikaanse muziekcritici en volkomen terecht. Ik besprak deze plaat ook en noemde het country en western tot de kern. Er wordt rijkelijk gestrooid met geweldige fiddle, pedal steels en gitaren. Een uitermate krachtige plaat en zeker waard om nog eens terug te luisteren. 

Ryan Curtis heeft dus de smaak te pakken en klaarblijkelijk succes met zijn solo-avontuurtje. Ain’t Ever Easy verschijnt al snel na zijn debuut en laat wederom country en western muziek tot de kern horen. Het wordt duidelijk dat deze muziek troubadour het ook makkelijk alleen kan en alle ingrediënten zijn aanwezig zoals dat ook bij het debuut was.

Dat betekent het complete plaatje met een nette professionele productie en sterke liedjes. Het album wordt heel mooi gebracht met een zwaar aangezet geluid waar elektrische gitaren prominent aanwezig zijn. Hier en daar wordt er ook balans gebracht met rustige ballads, maar de zwaardere liedjes zijn wat Ryan Curtis en Ain’t Ever Easy zo goed maken.

Natuurlijk heb ik nog geeneens gehad over de geweldige stem van Ryan Curtis. Als je naar Ain’t Ever Easy luistert is dat een aspect wat je gelijk duidelijk opmerkt, en in positieve zin. Het is donker en zwaar met een rafelrandje. Ik zal niet verbaasd staan te kijken als hij aardig wat sigaretten en drank er in zijn leven doorheen heeft gejaagd. Eerlijk is eerlijk, het levert een prachtig stemgeluid op.

Ain’t Ever Easy laat horen dat Ryan Curtis niet een eendagsvlieg is en dat hij kan concurreren met de grote jongens. Dit album is simpelweg hele krachtige country en western muziek verzorgd met rauwe rocktinten. Je kunt dit soort muziek als authentiek beschouwen, want je zult het niet snel ergens anders horen. Dit hier is passie, liefde en hart voor de zaak. Gelukkig zijn er dit soort troubadours aan het front anders zou het toch al snel heel saai worden. Wederom een geweldig album van een geweldige muzikant.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums