Logo Orange Flag Music 2023

Eilen Jewell – Get Behind the Wheel

Eilen Jewell - Get Behind the Wheel album cover

Eilen Jewell is van de oude stempel. Ze heeft haar muziek carriére opgebouwd door intensief te toeren en te verbinden met publiek en fans over de gehele wereld. Dit jaar brengt ze alweer haar achtste album uit, genaamd Get Behind the Wheel. Het is een album dat donkere kanten kent, maar ook de lichte kanten weet te vinden. 

Niet heel verwonderlijk dat Eilen Jewell veelal de donkere kanten van haar leven belicht op Get Behind the Wheel. De reden is namelijk omdat ze tough times heeft gekend. Zo zag ze haar huwelijk stranden en ook haar band viel helemaal uiteen. Het gebeurde allemaal binnen een paar maanden tijd. Toen alles was overgewaaid, bleef ze verloren en verward achter.

Maar Eilen Jewell is een sterke vrouw en weet hoe met tegenslagen om te gaan. In moeilijke tijden vond ze kracht en zette het om in positiviteit. Er werd een nieuw doel in het leven gevonden en begon met het schrijven van Get Behind the Wheel. Samen met multi-instrumentalist Will Kimbrough (bekend van Todd Snider en Hayes Carll) heeft ze het voor elkaar gekregen om een prachtig nieuw album te produceren.

Want dat is wat Get Behind the Wheel toch wel is. Het album kent dus zo z’n donkere kanten, maar Eilen Jewell weet met haar muziek ook positiviteit en licht te brengen. Licht en donker, twee contrasten wat bij het leven hoort. Ze zeggen dat mindere periodes in het leven van een muzikant goede muziek opbrengt. Daar is dit album een heel mooi voorbeeld van.

Er is vrij weinig op Get Behind the Wheel aan te merken. Eilen Jewell is een ervaren muzikant en weet hoe je goede Americana moet produceren. Niet voor niets kan ze gezien worden als muziek veteraan in de muziek industrie en heeft ze een aardige naam opgebouwd in alle jaren. Dit album is een hele fijne toevoeging aan een toch wel indrukwekkend oeuvre.

Zoals Eilen Jewell vertelt moeten dingen erger worden voordat ze beter kunnen gaan. Eilen Jewell heeft haar portie ellende de afgelopen jaren meer dan ervaren, maar op dit moment heeft ze de liefde en de vrolijkheid weer gevonden. Ook dit is onderdeel van Get Behind the Wheel. Dit is simpelweg krachtige Americana en laat je herinneren dat het leven z’n up’s en downs kent. Het verhaal van Eilen Jewell van de afgelopen jaren is dus niet om heel vrolijk van te worden, maar gelukkig heelt muziek altijd. En als ik zo naar dit album luister, moet het beste nog komen.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment