Logo Orange Flag Music 2023

Eljuri – Reflexión

Eljuri - Reflexión album cover

Deze recensie schrijf ik na een aantal uren van de wedstrijd van Nederland – Ecuador. Heb je de wedstrijd gevolgd dan weet je dat het niet best was. Maar gelukkig hebben we de muziek en dat doet wonderen. De nare nasmaak van het gelijkspel kan worden weggespoeld met Reflexión van, hoe kan het ook anders, de Ecuadoriaanse muziek artiest Eljuri.

Eljuri is geboren in Ecuador, maar woont al sinds haar kinderjaren in de Amerikaanse stad New York. Toch vergeet ze haar roots niet en brengt latin muziek uit. Dat doet ze met behoorlijk succes en ze trekt met haar muziek veel latino muziek liefhebbers. Reflexión is alweer haar vijfde solo plaat en is prima te noemen.

De muziek op Reflexión wordt op een hele prettige manier ingekleurd. Er gebeurt van alles en het is typisch latin pop, niets meer niet minder. Maar binnen dit genre weet Eljuri met deze plaat wel op te vallen en zich te onderscheiden. Er wordt goed gebruik gemaakt van een mooi kleurenpalet aan instrumenten zoals gitaren, percussie en trompetten. Zoals een goede Latin plaat hoort te zijn.

Ben je onbekend met de Spaanse taal dan zul je Reflexión moeilijk kunnen volgen. In ieder geval probeert Eljuri met deze plaat een sociale boodschap over te brengen. En dat is als Latin artiest muzikale en sociale grenzen te doorbreken. Ik weet niet waarover ze allemaal zingt, maar dat ik maar voor lief nemen. Daar moet ik wel bij zeggen dat er af en toe Engelstalig wordt gezongen en dit zijn louter positieve feel-good nummers. 

Reflexión is een album dat inspireert en het beste van Latin muziek laat horen. Eerlijk gezegd ben ik niet heel bekend met dit genre, maar dat ik met plezier luister naar deze plaat staat vast. Het ligt allemaal lekker in het gehoor, je kunt er aardig mee weg dansen en heeft een warm temperament. Zoals ja, een goede Latin plaat hoort te zijn.

Eljuri weet dus genoeg indruk te maken met Reflexión en ik raad je aan om deze plaat eens te beluisteren. Houd je van Zuid-Amerika en de Spaanse taal dan kom je in een warm bad terecht. Maar ook als je niet van dit soort muziek houdt kan ik het je nog best aanraden. De muziek heeft wat dat betreft geen grenzen en iedere muziekliefhebber zou dit kunnen waarderen. Nederland – Ecuador dus snel maar vergeten, deze plaat Reflexión van Eljuri allerminst.

Uitgebracht door Manovill Publishing

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment