Logo Orange Flag Music 2023

Matt Daniel – All I’ll Ever Need

Matt Daniel - All I'll Ever Need album cover

Soms weet ik niet precies waarom ik albums niet eerder recenseer. Neem nu deze nieuwe plaat All I’ll Ever Need van Texas country artiest Matt Daniel. Was al een tijdje op mijn muziek radar en de plaat werd uitgebracht begin dit jaar in februari. Omdat de nieuwe album releases van de laatste tijd minder zijn vind ik het heel terecht om er alsnog een recensie over te schrijven. Want dit mag gehoord worden.

Matt Daniel is een country artiest en komt uit Seymour, Texas. Hij groeide op in zijn jeugd met uitsluitend gospel muziek. Toen hij ouder werd kwam hij in aanraking met country muziek. Hij ging in eerste instantie luisteren naar artiesten zoals Alan Jackson en Randy Travis gospel nummers. Later toen hij de wijde wereld introk begon hij te luisteren naar artiesten als Turnpike Troubadours, Merle Haggard en Willie Nelson. Mooie mix van oude en nieuwe country artiesten.

Hij werd zo geïnspireerd door zijn country helden dat hij besloot om country muzikant te worden. All I’ll Ever Need is zijn eerste wapenfeit en ik mag wel stellen dat hij heel goed naar zijn helden heeft geluisterd. Deze plaat is een verborgen country parel en eentje om ontdekt te worden. Country zoals country hoort te zijn.

Dat betekent dat Matt Daniel het allemaal heel traditioneel en authentiek weet te houden. Er wordt uiteraard veelvuldig gebruik gemaakt van instrumenten zoals steels en fiddles. En daarnaast zijn alle nummers heel toegankelijk, klinken lekker in het gehoor en doen zelfs outlaw country-achtig aan. Alle nummers van All I’ll Ever Need stralen klasse uit.

Qua instrumentengebruik zit het op All I’ll Ever Need meer dan goed. Niet alleen dat valt erg op tijdens het luisteren, ook het stemgeluid van Matt Daniel is een waar plezier om naar te luisteren. Het heeft karakteristieken van artiesten zoals Cody Jinks en Jamey Johnson. Authentiek met een heerlijk rauw randje. Gaat heel goed samen met de muziek.

All I’ll Ever Need mag gehoord worden hoor. Matt Daniel weet een geweldige debuutplaat neer te zetten en dit belooft wat voor de toekomst. De plaat bevat alle ingrediënten van wat een goede country plaat zou moeten hebben en meer dan dat. Jammer is dat dit album maar 27 minuten telt en ik had graag wat meer nummers gezien. Maar wat je hier in 27 minuten krijgt is ook gelijk het betere van hedendaags alternatieve country muziek. Plaat is al even uit dus, maar mijn enthousiasme is niet minder gemeend. Verplicht luistervoer voor de fanatieke country liefhebber.

Uitgebracht door KWS Recordings

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment