Logo Orange Flag Music 2023

F. Scott and the Nighthawks – Hold on to Your Heart

F. Scott and the Night Hawks - Hold On to Your Heart album cover

Blackberry Smoke, The Steel Woods, The Wild Feathers en Whiskey Myers. Even langs een aantal hedendaagse band die country met rock verweven. Voeg daar ook nieuwkomers F. Scott and the Nighthawks maar aan toe. Met debuutplaat Hold on to Your Heart doen ze duidelijk een gooi om zich tussen dit rijtje te wringen. En dat doen ze helemaal niet onaardig.

Je hebt soms van die dagen wanneer je een nummer maar niet uit je hoofd kunt krijgen. Deze week is er zo één. Het heerlijke uptempo titelnummer Hold on to Your Heart van deze plaat krijgt het voor elkaar. Een heerlijke epische rock-anthem die blijft hange en telkens naar het luisteren ervan niet gaat vervelen. Dan doe je naar mijn inziens toch wat goed.

En zo zijn er meer nummers die erg toegankelijk zijn en waar het genieten is. Outlaws is zo’n ander nummer die maar niet gaat vervelen. Het refrein is ontzettend catchy en de muzikale begeleiding is subliem. Je merkt dat F. Scott, de frontman, met The Nighthawks een ontzettend op elkaar ingespeelde band heeft weten te verzamelen.

Dan wordt er gas terug genomen met een andere highlight van Hold on to Your Heart, namelijk Stevie Girl. Een nummer die F. Scott vijf jaar geleden schreef voor zijn toen nog ongeboren dochter. Even een rustpunt tussen al het rockgeweld en opnieuw een heerlijk refrein en puike The Nighthawks. Als je hoort en merkt dat bands zowel kwalitatief goede uptempo als ballad nummers kunnen produceren weet je dat het goed zit. Het niveau verslapt op deze plaat geen moment.

Is er dan nog ruimte voor country muziek? Kunnen F. Scott and the Nighthawks ook dat aan? Ja zeker, met afsluiter Saddle Up bevinden ze zich in country territorium en doen dat meer dan behoorlijk. Begeleid door heerlijke pedal steel klanken is dit de ultieme afsluiter van een plaat die ik per beluistering steeds meer ben gaan waarderen. Hold on to Your Heart doet alles goed.

Met grote namen als Whiskey Myers en Blackberry Smoke is het tegenwoordig moeilijk concurreren. Zeker als je net je debuutplaat uitbrengt. Maar F. Scott and the Nighthawks verdienen het met deze plaat om opgemerkt te worden. Alles aan Hold on to Your Heart straalt plezier en passie uit voor het muziek vak. Vandaar deze enthousiaste recensie van een opkomende band die hopelijk komende jaren hun plekje vindt in de muziekwereld. Met deze plaat leggen ze een sterk fundament en hopelijk pakt de luisteraar dit album op en gaat het balletje rollen. Ze verdienen het.

Uitgebracht door Kiss the Sun

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment