Logo Orange Flag Music 2023

Fred Wickham Caravan – Town Without Soul

Fred Wickham Caravan - Town Without Soul album cover

Heel eerlijk gezegd doe ik helemaal niets meer met cd’s, vinyl en andere fysiek materiaal om muziek te luisteren. Alles gaat bij mij tegenwoordig via digitale promo’s en met name Spotify. Veel zullen zeggen dat de kwaliteit van muziek een stuk minder is, maar ik hoor weinig verschil. Spotify heeft een interessante feature waarbij ze bij artiesten ook andere artiesten aanbevelen. Bij Fred Wickham Caravan zijn dat onder andere Nathan Bell, Britton Patrick Morgan, Dean Owens en Malcolm McWatt.

En dit zijn nu net Americana artiesten die mij heel erg aanspreken. Er bestond bij mij dan ook geen twijfel over dat nieuwe plaat Town Without Soul van deze Fred Wickham Caravan het erg goed zou gaan doen. Ik kan met zekerheid vaststellen dat deze plaat helemaal in mijn straatje past. Fred Wickham Caravan mag dan niet zo bekend zijn, met deze plaat kan dat zomaar veranderen.

Het is niet voor niets dat al veel grote muziek sites Town Without Soul van een recensie hebben voorzien. Ik begrijp dat volkomen en zonder twijfel is dit voor mij een van de betere Americana platen van de laatste tijd. Fred Wick Caravan is niet eens heel actief met muziek uitbrengen, maar een album zoals deze mag door iedereen gehoord worden.

Mag zeker gehoord worden, want elk nummer is raak. Met een prachtige volle en rijke inkleuring van de nummers op Town Without Soul maakt de band er een mooie muziekreis van. Americana is is genre wat meerdere genres beslaat en Fred Wickham Caravan maakt daar dan ook gretig gebruik van. Op een manier die tot de verbeelding doet spreken.

Er gebeurt veel op Town Without Soul. Naast dat Fred Wickham een zeer prettige stem heeft (niet bijzonder, maar lekker in het gehoor), hoor je van alles gebeuren in 10 nummers van in totaal zo’n 37 minuten. Het begint al met heerlijke pedal steel klanken en dat klankentapijt wordt uitgebreid met fijne trompetten, piano’s, orgeltjes en op afsluiter hoor ik zelf heel lichte fiddle klanken.

Maakt dat van Town Without Soul een kandidaat voor de eindejaarslijstjes? Het zou zomaar kunnen en ik sluit het niet uit. Deze plaat krijgt veel aandacht van de bekende Nederlandse muziekcritici en dat is heel terecht. De output van muziek van Fred Wickham Caravan mag dan schaars zijn, met deze plaat is het in ieder geval raak. Americana plaat van de bovenste plank en een ware parel. Heerlijk om even mee bij te komen en vooral van te genieten.

Uitgebracht door Black Site Records / Sonic RendezVous

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums