Logo Orange Flag Music 2023

Garrett T. Capps – I Love San Antone

Garrett T. Capps - I Love San Antone album cover

De verrassing is er nu wel een beetje vanaf, maar er is nog net wat tijd om deze verrassingsplaat van Garett T. Capps te recenseren voordat het jaar om is. Capps kondigde de plaat in augustus aan als verrassing, maar is mij helemaal ontschoten. Ik moest er een keer aan beginnen, want veel Nederlandse muziek critici zijn lovend over Garrett T. Capps. Mij ontgaat een beetje alle commotie, maar dat betekent niet dat I Love San Antone een slechte plaat is.

Garrett T. Capps noemt zijn muziek cosmic country. Waarom hij zijn muziek dit label meegeeft ontgaat mij, wat ik hoor is honky tonk muziek in optima forma. Want Garrett T. Capps weet wel hoe country muziek in elkaar zit. Dat liet hij al horen op zijn eerdere platen en doet dat met deze plaat opnieuw. Het plezier spat er vanaf en tijdens het album en lijkt het net of je bij de band aanwezig bent in de studio.

Op I Love San Antone is vooral balans te vinden. Ik vind dat goede country muziek een goede balans moet hebben in hits, ballads en nummers die vooral leuk en luchtig zijn. Dat is precies wat je allemaal met deze plaat krijgt. De nummers zijn zo gerangschikt dat het met precisie de juiste balans weet te vinden. Dat vind ik knap als je ziet dat Garrett T. Capps binnen een drie jaar drie nieuwe platen heeft uitgebracht. Een gebrek aan energie en passie ontbreekt op elk.

Cosmic country gaat mij wat te ver, maar dit is gewoon erg sterke hony tonk country muziek. Het is zo’n soort country muziek die mij af en toe sterk doet denken aan country legende Merle Haggard. Dat is helemaal geen slechte vergelijking en ik denk dat Garrett T. Capps en zijn band dan ook veel hebben geluisterd naar oude country musici. Die invloeden hoor je duidelijk terug op de platen. Toch zorgt Capps er wel voor dat het niet te ouderwets gaat klinken. Dat doet hij vooral met bevlogen en speelse vocals en fijne instrumentatie.

Garrett T. Capps is geliefd in Nederland. Dat merkt hij en vandaar trad hij de afgelopen jaren dan ook veel op in ons land. Publiek hier is wel te porren voor zijn muziek. Dat komt waarschijnlijk ook dat Capps extreem lovende kritieken krijgt. Zoals gezegd verbaas ik mij daar een beetje over, maar ik hoor wel degelijk een honky tonk muzikant die doorheeft hoe country muziek geproduceerd moet worden. Juni volgend jaar komt hij terug om dit nieuwe album te promoten en hopelijk kan ik hem dan voor het eerst in het echt zien. Benieuwd of hij het ook op een live podium het kan waarmaken. Met zijn albums kan ik het in ieder geval meer dan goed vinden.

Uitgebracht door Vinyl Ranch

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment