Logo Orange Flag Music 2023

Hackensaw Boys

Hackensaw Boys album cover

Hackensaw Boys mag dan niet een hele bekende band zijn binnen roots muziek, toch bestaan ze sinds 1999. Er is tussen eind vorige eeuw en vandaag veel gebeurd met de band. Er zijn een aantal platen uitgebracht, er is enorm veel opgetreden, er was een zes jaar sabbatical en er waren veel wisselingen binnen de line-up. Alle ervaringen van on the road brengt frontman David Sickmen en de band op tape met deze nieuwe titelloze plaat.

Het eerste wat direct opvalt tijdens het luisteren van Hackensaw Boys is hoe goed de band in vorm is. Sickmen kreeg het vooral elkaar om een krachtige band samen te stellen waar iedereen heel goed op elkaar ingespeeld is. Je hoort dan ook van alles gebeuren en maakt het plezier om naar te luisteren. Vervelen hoef je je met deze band niet te doen, want het is een waar feestje.

Instrumenten zoals mandoline, drums, gitaren, banjo’s, mondharmonica’s en fiddles kleuren de muziek heel fraai in. Ik zal niet ontkennen dat ik de fiddle een van de mooiste instrumenten binnen het country genre vind. Hackensaw Boys leveren op fiddle gebied optimaal en de snerpende klanken zijn prominent en veelvuldig aanwezig. Wat een luistergenot.

David Sickmen is de leider van Hackensaw Boys en had in het verleden stemproblemen. Vandaar dat ze een zes jaar sabbatical namen. Je hoort aan het stemgeluid van Sickmen dat hij zich op een bepaalde manier inhoudt. Het is allemaal prima om te horen en ze kunnen er mee voor de dagen komen. Maar het blijft allemaal op een zeer monotoon niveau. Dat betekent geen krachtige en explosieve uithalen, het blijft binnen de perken.

Het hele niveau van deze plaat is constant. Je hoort duidelijk dat Hackensaw Boys de ervaring en kunde hebben om een goed liedje in elkaar te zetten. De muziek op deze plaat is een reflectie van jarenlang intensief toeren en goed op elkaar ingespeeld raken. Met prachtige instrumentatie en eerlijke teksten weet deze band te imponeren.

Bands zoals Turnpike Troubadours, Flatland Cavalry, The Damn Quails en Tyler & the Train Robbers hebben een eigen muzikale identiteit. Ze doen hun eigen ding en doen dat heel goed. Hackensaw Boys is ook zo’n band wat zijn eigen ding doet en een eigen geluid creĆ«ert. Ondanks dat het met bandleden komen en gaan is, en dat de output van nieuwe muziek niet constant is, blijven dit pareltjes om te koesteren. De band heeft mij met deze plaat meer dan overtuigd en kan niet wachten wat voor geniaals ze meer te brengen hebben.

Uitgebracht door Sons Work Records

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment