Logo Orange Flag Music 2023

Hannah Aldridge – Dream of America

Hannah Aldridge - Dream of America album cover

Het regent de laatste tijd fantastische nieuwe platen. Lastig om elke dag weer een keuze te maken, maar natuurlijk kan je het als luxeprobleem zien. Dream of America van Hannah Aldridge heb ik de laatste weken een soort van grijs gedraaid. Het is een verslavende plaat en een plaat die ideaal is voor iedereen geïnteresseerd in donkere indie-pop muziek.

Hannah Aldridge is de dochter van Muscle Shoals legende Walt Aldridge en is zodoende opgegroeid met muziek. Haar muzikale carrière begon als een klassiek getrainde pianist, maar in haar jonge twintiger jaren zocht ze de gitaar op en begon dat instrument te leren bespelen. Een carrière als soloartiest kon dan ook niet uitblijven en ze had dan ook veel succes met debuutplaat Razor Wire en opvolger Gold Rush.

Nu staat Hannah Aldridge met Dream of America voor een nieuw hoofdstuk als artiest. Het album is opgenomen op drie verschillende plekken in de wereld. Betrokken bij het project waren Lachlan Bryan (artiest / producer), Damian Cafarella (engineer / producer) en Frans Hägglund (mix engineer). Het Zweedse alternatieve indie label Icons Creating Evil Art brengt de plaat uit. 

Dit nieuwe hoofdstuk kan gezien worden als een indrukwekkend werk en een waar Hannah Aldridge laat horen dat ze een van de betere alternatieve artiesten van dit moment is. Dream of America luistert als een film en is ontzettend cinematisch, episch en ambitieus. Het album klinkt prettig in het gehoor en het is alsof je naar een oude noir Hollywood-film kijkt, maar dan luistert in muziekvorm.

Dream of America is typisch een plaat die je het beste kan beluisteren op een donkere avond in alle stilte. Het album kent veel melancholische tinten, maar Hannah Aldridge heeft de muziek wel heel toegankelijk gehouden. Heerlijke melodieën, theatraal stemgeluid en krachtige teksten maken dit een onvergetelijke plaat. Naar mijn mening een van de betere van de laatste tijd. 

Hannah Aldridge heeft het met Dream of America dan ook voor elkaar gekregen om een album te maken voor de eindejaarslijstjes. Het zal mij in ieder geval niet verbazen dat je deze plaat veel terug gaat zien aan het einde van het jaar in de lijstjes. Het is onderscheidend en bevat genoeg unieke elementen om dit als een pareltje te zien. Mij heeft deze donkere noir indie-pop in ieder geval helemaal overtuigd en kan niet stoppen met luisteren. Geweldig dat nieuwe muziek je steeds maar weer kan blijven verrassen en dat is wat dit buitengewone werk uitstekend doet.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment