Logo Orange Flag Music 2023

Hannah Georgas – I’d Be Lying If I Said I Didn’t Care

Hannah Georgas - I'd Be Lying If I Said I Didn't Care album cover

Singer-songwriter Hannah Georgas beweegt zich al een tijdje door het Canadese muzikale landschap. Ze bracht alweer een hele tijd terug, in 2009, haar debuut EP uit en heeft sindsdien een behoorlijke reputatie opgebouwd. Kenmerkend aan haar muziek is dat het aantrekkelijk en heel toegankelijk is. Zoals pop muziek hoort te zijn. En I’d Be Lying If I Said I Didn’t Care is daar geen uitzondering op.

Het succes van Hannah Georgas is niet zomaar even aan komen waaien en ze heeft er hard genoeg voor moeten werken. Maar haar harde arbeidsethos betaalt zich uit. Met haar albums heeft ze succes en deelt ze het podium met grote artiesten zoals The National, Sara Bareilles, City and Colour, Boy and Bear en genoeg andere belangrijke artiesten.

Om het allemaal nog mooier te maken wordt de muziek van Hannah Georgas veelvuldig gebruikt in de filmindustrie. Zo hoor je haar muziek in meer dan vijftig diverse televisie- en filmproducties, waarvan de hitserie Girls het bekendst is. In Canada en Amerika doet ze uitstekend werk, maar ook in Europa weet ze voet aan de grond te krijgen.

Op het nieuwe album I’d Be Lying If I Said I Didn’t Care schijnt Hannah Georgas in optima forma. Dit is mijn eerste kennismaking met de muziek van deze Canadese singer-songwriter en ik kan stellen dat het een hele prettige is. Het album luistert heel lekker weg, maakt gebruik van een mooi palet aan diverse instrumenten en wordt ingekleurd met een zacht fijn stemgeluid. 

Hannah Georgas mag dan al een tijdje onderweg zijn in muziekland, I’d Be Lying If I Said I Didn’t Care is het eerste album waarbij ze zelf achter de productieknoppen is gaan zitten. Ze had de behoefte om dit keer het productiewerk zelf te doen en haar eigen beslissingen te nemen. Nu ben ik niet bekend met eerder werk, maar qua productie is op dit album heel weinig aan te merken. Netjes en verzorgd.

Deze ervaren Candese singer-songwriter was er vroeg bij en momenteel is het ontzettend moeilijk om bij te houden hoeveel van dit soort vrouwelijke artiesten er zijn. Maar Hannah Georgas behoort tot de top en doet met I’d Be Lying If I Said I Didn’t Care alles goed. Ze bewijst dat ze een van de betere van dit moment is en straalt op dit album heel veel overtuiging uit. Heb je interesse in goede pop muziek met een authentiek geluid, dan zit je hier helemaal goed. Prachtige plaat en eentje om te onthouden.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment