Logo Orange Flag Music 2023

Patrick Droney – Subtitles for Feelings

Patrick Droney - Subtitles for Feelings album cover

Patrick Droney maakte in 2021 zijn debuut met album State of the Heart. Dat album bracht hem veel succes en genereert inmiddels honderden miljoenen streams. Dat vraagt natuurlijk om een opvolger en dat is er twee jaar later met Subtitles for Feelings. Bij zijn debuutplaat van twee jaar geleden was ik er niet bij, maar dit keer wel. En gelukkig maar. 

Als je succes hebt, dan word je opgemerkt. Patrick Droney kan er over mee praten. Zijn populaire debuutplaat heeft hem ver gebracht, zowel in Amerika als in de rest van de wereld. In Groot-BrittanniĆ« mocht hij shows openen voor de legendes The Eagles. Als dat gebeurt, dan mag je toch wel claimen dat je het een soort van gemaakt hebt. 

Patrick Droney komt uit Brooklyn, New York. Voor het nieuwe album Subtitles for Feelings heeft hij de krachten samengebundeld met Nashville, Tennessee. In Music City zitten de beste liedjesschrijvers, muzikanten en producenten en dat was nodig om zijn debuut een goed vervolg te geven. Het is hem naar mijn mening aardig gelukt.

Doordat Patrick Droney met zijn debuutalbum zo veel bekijks trok, heeft hij in Nashville uitermate goede contacten opgedaan. Zo schreven voor Subtitles for Feelings muzikanten mee zoals Foy Vance, Butch Walker, Jon Green en Lori McKenna. Juist, dit zijn ervaren muzikanten en je hoort aan de muziek en teksten dat het met de kwaliteit prima in orde is.

Subtitles for Feelings vind ik een niets-aan-de-hand plaat. Het is mierzoete pop, maar wel van het goede soort. Je zult na het luisteren gelijk de verbinding maken met bijvoorbeeld een John Mayer. Alhoewel Patrick Droney natuurlijk niet de gitaarkunsten van Mayer kan evenaren heeft de muziek wel heel veel raakvlakken met hem. 

Dit album gaat weer scoren bij de luisteraar, kan niet anders. Patrick Droney heeft inmiddels aardig wat fans verworven en dat zal met Subtitles for Feelings alleen maar gaan toenemen. Het album is aan de lange kant, bijna een uur, en je moet er echt even de tijd voor nemen. Maar als je van pop muziek houdt, zoals John Mayer, dan zal je er weinig moeite mee hebben om het album helemaal uit te zitten. Voor mij een prettige eerste kennismaking en ik kan hier makkelijk meer van hebben.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment