Logo Orange Flag Music 2023

Josh Gray – Walk Alone

Josh Gray - Walk Alone album cover

Niet iedere muzikant in Nashville profiteert van veel fans en grote bekendheid. Velen moeten hard zwoegen en op de centen letten. Josh Gray is zo’n muzikant en werkt hard om zijn muziek aan de man te brengen. Inmiddels heeft hij wat fans verzameld, maar Music City en radio stations in Amerika doen nog steeds moeilijk over zijn muziek. Echter gaat hij met volle kracht door en bracht recent een nieuw album uit genaamd Walk Alone.

Josh Gray is een laatbloeier en begon pas serieus te werken aan zijn muziekcarrière toen hij in de dertig was. Alhoewel hij in zijn jeugd al een gitaar in bezit had, heeft het dus een tijd moeten duren voordat hij aan een carrière in muziek dacht. Maar hij is inmiddels all-in en doet alles om zijn muziek ten gehore te brengen aan zoveel mogelijk mensen. 

Zijn tweede album Songs of the Highway financierde Josh Gray met een crowdfunding campagne. Hij haalde aardig wat geld binnen en het was met name in Nederland een succes. Ook voor deze nieuwe plaat Walk Alone was er een crowdfunding campagne. Ook dit keer werd het bedrag opgehaald binnen een bepaalde tijd en kon er gewerkt worden in de studio.

De muziek van Josh Gray is interessant en te vergelijken met bekende outlaw artiesten van dit moment zoals Jamey Johnson, Whitey Morgan en Cody Jinks. De muziek heeft een rauw randje, kan af en toe aardig rocken en is vooral voor geïnteresseerden in authentieke country muziek. Waarom Nashville moeilijk doet over een album zoals Walk Alone is vreemd, want het bevat alles om een groot publiek aan te spreken.

Josh Gray blijft gewoon lekker doorgaan met het produceren van nieuwe platen en zoveel mogelijk optredens in het jaar te geven. De pandemie heeft hij gebruikt om livestreams op te zetten en zijn fans online te bedienen met zijn muziek. Dit is overigens niet eenmalig, want ook dit jaar zie je hem vaak genoeg verschijnen achter een camera op social media. 

Walk Alone verdient om opgemerkt te worden, want dit is country van het betere soort. Josh Gray heeft alles om meer naam te maken. Hij creëert prachtige muziek, werkt ontzettend hard en doet alles om zijn fans te entertainen. Je moet soms een beetje geluk hebben, maar als hij op deze manier doorzet dan zal succes een keer moeten verschijnen. Dit nieuwe album is in ieder geval een knap staaltje country muziek en hopelijk voor hem verdient het zich terug.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment