Logo Orange Flag Music 2023

Ivan & Alyosha – All We Ever Had

Ivan & Alyosha - All We Ever Had album cover

Ik heb het al eerder bij sommige recensie aangegeven, maar platenlabel Nettwerk heeft een prachtig divers en groot artiestenbestand. Ze hebben echt een neusje als het aankomt op alternatieve, indie en folk muziek. All We Ever Had van folk rock duo Ivan & Alyosha is weer zo’n uitstekende plaat van dit platenlabel en heeft ontzettend veel te bieden voor de liefhebbers van deze genres.

Ivan & Alyosha maken als band muziek sinds 2007. Dat doen ze met behoorlijk veel succes, maar de afgelopen jaren kwam het allemaal een beetje tot stilstand. Shows werden afgezegd, persoonlijke crisissen, line-up veranderingen en de pandemie deden de band niet veel goeds. Het idee was om ermee te stoppen, maar de kracht werd hervonden en er werd door co-founders Tim Wilson en Ryan Carbary besloten om als tweetal door te gaan.

Met hun hernieuwde krachten hebben ze het voor elkaar gekregen om met All We Ever Had fantastisch werk af te leveren. Het album is heel toegankelijk en voor liefhebbers van folk en rock genre valt er genoeg te genieten. De kwaliteit van de liedjes is present en de productie is rijkelijk belegd met een uiteenlopend aantal aan instrumenten. Alhoewel Ivan & Alyosha nu een duo zijn, klinkt dit als voltallige band prestatie met meerdere muzikanten aan het werk.

Albums zoals All We Ever Had kunnen bij mij niet verkeerd doen. Het zijn koude tijden en dit soort albums brengen licht in het donker. Naast dat de muziek van kwaliteit is doen ook de teksten veel goeds en brengen verlichting. Ivan & Alyosha houden het met hun lyrics vrij positief en dat is iets wat we tegenwoordig toch wel goed kunnen gebruiken. Life is good, zoals ze dit album heel mooi afsluiten.

Ivan & Alyosha gaan nu als duo muzikanten door het leven en weten met hun liedjes een breed publiek aan te trekken. Ze krijgen erkenning voor hun muziek en weten op te treden samen met bekende artiesten zoals Brandi Carlile, The Lone Bellow en Chris Carrabba. Het zegt wat over de talenten van dit duo dat ze dit voor elkaar weten te krijgen. All We Ever Had is een nieuw hoofdstuk voor deze mannen en een memorabele. Een album dat ontzettend veel te bieden heeft voor liefhebbers van het folk en rock genre. Ik ben overtuigd.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums