Logo Orange Flag Music 2023

Jack Schneider – Best Be on My Way

Jack Schneider - Best Be on My Way album cover

Americana artiest Jack Schneider is een nieuwkomer in de Nashville muziekscene en brengt dit jaar zijn eerste plaat Best Be on My Way uit. Een collectie van tien fijne folk Americana liedjes waar de nadruk vooral ligt op het rustig aan doen en genieten van een laid back sfeer. Dat dit Schneider’s eerste plaat is valt nergens aan te merken.

Jack Schneider heeft overigens genoeg ervaring in de muziekindustrie, maar was in het verleden te werk op andere vlakken. Zo is hij producer, liedjesschrijver, gitarist en een afgestudeerde aan de Universiteit van New York. Het kon dan ook niet uitblijven totdat Schneider een volgende discipline zou gaan uitoefenen en dat is dus als volwaardige muziek artiest. 

En dat gaat hem met Best Be on My Way naar mijn mening heel goed af. Jack Schneider bevat alles wat een goede Americana artiest zou moeten hebben. Zo heeft hij een heerlijk stemgeluid om bij weg te dromen en zijn zijn teksten creatief en interessant om naar te luisteren. Het zal je aan de titel al opmerken, maar de teksten van deze plaat gaan over reizen.

Vind ik eerlijk gezegd een heel interessant onderwerp en heb in het verleden ook een aantal mooie reizen mogen maken. Of Jack Schneider de luisteraar probeert over te halen om meer te gaan reizen weet ik niet. Tegenwoordig is dat toch allemaal wat lastiger en wordt er juist geadviseerd om minder te gaan reizen. Schneider laat met Best Be on My Way goed horen dat reizen één van zijn passies is.

Qua muzikale inkleuring kleurt het allemaal binnen de veilige lijntje. Ja, het zijn aanstekelijke folk liedjes en hebben een uitstekende productie. Maar scherpe randjes hoef je niet te verwachten. Er wordt heerlijk gebruik gemaakt van fiddles, mandolines, akoestische gitaren, drums en mond harmonica’s. Het klinkt allemaal best naar behoren en dit soort muziek is perfect voor de warmere dagen. Helaas begint het winter te worden, maar dan nog kun je met naar deze muziek luisteren het warme weer in huis halen.

Jack Schneider is wat dat betreft helemaal geslaagd voor zijn nieuwe rol als muziek artiest. Best Be on My Way is simpelweg een uitstekende folk plaat waar genoeg te genieten valt. Met behulp van musici zoals Vince Gill, David Rawlings, Stuart Duncan en weet Schneider kwaliteit te leveren. De muziek is weinig op aan te merken, de teksten maken je reislustig en het stemgeluid is prima in orde. Voor de rest helemaal niets aan te merken alleen dat je de plaat na afloop weer wilt opzetten. Tsja, en als dat gebeurt dan weet je dat het goed zit.

Uitgebracht door Jeffers Records

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment