Logo Orange Flag Music 2023

Jaime Wyatt – Neon Cross

Jaime Wyatt - Neon Cross album cover

Bad ass country artiest Jaime Wyatt neemt producer Shooter Jennings bij de hand en maakt met Neon Cross een unieke plaat die de perfecte opvolger is van de uit 2017 verschenen EP Felony Blues. Een vleugje country en een vleugje rock en doet denken aan de jaren 70 toen Waylon Jennings, Gram Parsons en Willie Nelson het voor het zeggen hadden.

Jaime Wyatt heeft een turbulente tijd achter de rug. Dit komt door het vele touren en nachtenlang doorhalen. Drank en drugs waren haar niet onbekend en ze kon de verleidingen niet weerstaan. Het werd zelfs zo erg dat ze in de gevangenis belandde omdat ze drugs had gestolen van haar heroïne dealer. Hoe origineel wil je het hebben. Overigens waren deze ervaringen de basis voor Felony Blues. Gelijkenissen werden met Merle Haggard gemaakt. Haggard heeft in zijn jongere jaren zelf ook regelmatig de binnenkant van de gevangenis gezien. Zoals bekend kwam hij er uiteindelijk goed van af. Hetzelfde geldt voor Jaime Wyatt die met het vorige week verschenen Neon Cross een prima plaat aflevert.

Als je naar de melodie luistert van het interessante L I V I N dan verwacht je ook interessante passages. En dat is helemaal waar. Jaime Wyatt zingt dat ze niet bang is om te sterven, maar wat houdt het leven hier precies in? Ze wil er meer van weten.
Op titelnummer Neon Cross vraagt Jaime Wyatt zich af waarom haar liefde niet meer van haar houdt. Nagel mij dan maar aan een Neon Cross komt ze tot de conclusie.
Jaime Wyatt is lesbisch, maar heeft dat lang verborgen gehouden. Het is een hele opluchting voor haar geweest na haar coming out. Ze heeft nu veel meer plezier en viert het vrije leven. Rattlesnake Girl gaat hier over. Lachende gay vrienden die het weekend vieren verpakt in één van de leukste honky tonk nummers op Neon Cross.

Om tot een uiteindelijke conclusie van dit album te komen. Het kleurenpalet is divers, maar roze voert de toonhoogte. Shooter Jennings heeft een rock vibe aan de plaat meegegeven, maar je merkt dat Jaime Wyatt haar eigen stijl behoudt. Dat is mooi om te zien, want het werken met zulke grote namen zoals Shooter Jennings mag toch wel overweldigend worden genoemd. Zeker voor een artiest die nog niet veel platen op haar naam heeft staan. Bad ass country is ze zeker.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment