Logo Orange Flag Music 2023

Laney Lou and the Bird Dogs – Coyote

Laney Lou and the Bird Dogs - Coyote album cover

Soms begrijp ik niet waarom artiesten niet bekender zijn dan ze zijn. Ik hoor tijdens het luisteren meestal gelijk of een artiest of band potentie heeft om het groot te maken. Dit principe geldt ook voor Americana band Laney Lou and the Bird Dogs. Ze brachten in 2021 het geweldige Through the Smoke uit en ik kon mij niet voorstellen dat ze alleen bekend waren bij een relatief klein groepje Amerikaanse luisteraars. 

Maar dit is dus wel het geval. Laney Lou and the Bird Dogs zijn eigenlijk helemaal niet zo bekend. In Amerika niet en al helemaal niet in Europa, waar ze niet komen. Ze treden redelijk veel op en ook brengen ze eens in de zoveel jaar een nieuwe plaat uit. Kan Coyote het grote succes brengen waar zo ze al zolang naar op zoek zijn?

Heel eerlijk weet ik het niet. Net zoals Through the Smoke is ook Coyote het bekende recept. Het is absoluut niet slecht. Integendeel zelfs, ik vind dit album nog net iets beter dan de vorige. Maar het lijkt erop dat deze nieuwe worp niet echt wordt opgemerkt door de luisteraar en muziek critici. En dat is naar mijn mening zonde.

Laney Lou and the Bird Dogs verdienen naar mijn mening een veel groter bereik. Ook Coyote is wederom met enorm veel energie , liefde en passie gebracht. Het is een soort van kenmerk van de band. Krachtige liedjes met een boel passie en liefde geproduceerd. Dit is muziek om warm van te worden en om van te gaan houden.

Coyote bevat dus hetzelfde recept als eerder werk en er wordt vrij weinig vernieuwd. Je kunt een heerlijke blend verwachten van diverse instrumenten. Zo verschijnen er veel fiddles op het toneel, maar ook wordt er heerlijk getokkeld op banjo’s en akoestische gitaren. Daarnaast worden de vocals afgewisseld. Het ene liedje is het Laney Lou, terwijl het andere liedje een lid van The Bird Dogs de vocals overneemt. 

Ik moet eerlijk bekennen dat deze blend van bluegrass, country en folk mij heel goed ligt. Een tour door Europa zou ze goed doen. Als je op plaat al zo sterk, krachtig en energiek kan klinken, dan moet het live nog beter zijn. Al met al weten Laney Lou and The Bird Dogs met Coyote opnieuw te overtuigen. Dit soort bands verdienen gewoon een groter podium. Zolang dit soort albums verschijnen zal groter succes een keer moeten komen. En als dat succes er is, dan zal ik dat niet vreemd vinden. Luister en oordeel zelf.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment