Logo Orange Flag Music 2023

Jeffrey Halford & The Healers – Soul Crusade

Jeffrey Halford & The Healers - Soul Crusade album cover

Jeffrey Halford & The Healers kunnen gezien worden als gevestigde naam binnen het roots en Americana genre. Ze brengen nu al bijna twee decennia album uit en doen dat met redelijk wat succes. Twee jaar geleden besloot de band om zelf een Best of plaat uit te brengen met hun grootste hits. En als je dat als band doet dan heb je zeker wat bereikt.

Toch zijn Jeffrey Halford & The Healers niet heel grootschalig bekend onder de roots en Americana luisteraar. Dat is vreemd, want de muziek van deze band is ontzettend krachtig, overtuigend en de muziek ligt heel prettig in het gehoor. Het lijkt net of ze er bewust voor kiezen om hun publiek klein te houden en voor de kleine shows te kiezen.

Wat te denken van nieuwe plaat Soul Crusade? Je merkt tijdens het luisteren dat Jeffrey Halford & The Healers erg goed in vorm zijn. Het sprankelt, het schittert en het overtuigd ontzettend. Typisch zo’n plaat waar je maar geen genoeg van kunt krijgen. De mannen brengen hun muziek met zoveel liefde, passie en energie dat het moeilijk stoppen met luisteren is.

Ook op Soul Crusade hoor je een lekkere mengeling van allerlei genres. Zo weet de band genres zoals blues, rock, soul, folk en gospel naadloos in elkaar over te brengen. Het toont aan hoe kwalitatief sterk deze band is en met hoeveel ervaring ze de nummers weten te brengen. Deze plaat is een geweldige luisterervaring waar diversiteit en variatie uitblinken.

Dan heb ik het nog geen eens gehad over het stemgeluid van Jeffrey Halford. Op eerdere platen valt het al duidelijk op, maar ook op Soul Crusade. Dit is naar mijn mening één van de sterkste vocals binnen het roots en Americana genre. Halford weet zijn stem enorm krachtig te gebruiken en haalt regelmatig heerlijk uit met zijn stem. Het lijkt hem allemaal heel makkelijk af te gaan.

Soul Crusade is een fijne toevoeging aan het indrukwekkende oeuvre van Jeffrey Halford & The Healers. Dit is het type muziek dat zeer geschikt is voor een kalm avondje met een whisky zittend op een luie stoel. De band mag dan geen grote zalen uitverkopen, de muziek wat deze band produceert kan zich meten met de grote roots en Americana artiesten van dit moment. Onbekend met de band en overtuigd geraakt van deze lovende woorden? Dan is het tijd om deze plaat en band een kans te geven. Je zult er geen spijt van krijgen en je gelukkig prijzen met deze fantastisch unieke en authentieke band.

Uitgebracht door Continental Record Services

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment