Logo Orange Flag Music 2023

Nikki Lane – Denim & Diamonds

Nikki Lane - Denim & Diamonds album cover

Het heeft een tijd moeten duren, maar eindelijk is er een nieuwe Nikki Lane plaat. De reden waarom het inmiddels alweer vijf geleden is dat Highway Queen uitkwam is omdat Lane de liefde voor muziek een beetje kwijt was. Maar ik kan begrijpen dat de afgelopen jaren veel thuiszitten wonderen doet. Nikki Lane is terug met Denim & Diamonds en maakt haar beste plaat tot nu toe.

Om Denim & Diamonds extra kracht mee te geven schakelde ze voor de productie producer Josh Homme in. Josh Homme vraag je je af? Is dat niet de frontman van rockband Queens of the Stone Age? Wat moet een producer met een rock achtergrond met een country artiest? Ik stond er ook van te kijken, maar het werkt op deze plaat wonderbaarlijk goed.

Je hoort heel goed dat Josh Homme zijn magie werkt op Denim & Diamonds. Dat betekent dat Nikki Lane op deze plaat de instrumentatie wat meer inkleurt met zwaar gitaargeweld. Nee, het is geen volwaardige rockplaat, maar je hoort hier en daar accenten terug. Het klinkt helemaal niet onaardig en ik vind het juist heel goed passen bij de identiteit van Lane.

Niet alleen een grote naam als Josh Homme prijkt op het lijstje van muzikanten die mee hebben gewerkt op Denim & Diamonds. Zo zijn er gast bijdragen van drummer Matt Helders (Arctic Monkeys), pedal steel muzikant Matthew Pynn (Dwight Yoakam, Miley Cyrus) en percussionist Carla Azar (Jack White). Dat Nikki Lane hoog inzet met deze plaat staat vast. Succes kan niet uitblijven gezien de kwaliteit van deze plaat.

Er valt genoeg te genieten aan Denim & Diamonds. Ik heb de afgelopen tijd het album ontzettend veel geluisterd en het doet maar niet vervelen. Alle nummers gaan onder je huid kruipen en blijven je ontzettend goed bij. De kwaliteit van deze plaat is zo ongekend hoog dat ik kan stellen dat ik deze plaat ga scharen bij de beste van 2022. Het hele plaatje klopt van alle kanten.

Gelukkig dat Nikki Lane haar liefde voor de muziek heeft teruggevonden. Het levert in de vorm van Denim & Diamonds een pracht diamant pareltje op waar ik verwacht dat veel muziek luisteraars ervan gaan genieten. Dit is nagenoeg hét perfecte album van het jaar en hier gaat nog lang over gesproken worden. En zeg nu zelf, als je een nummer zoals Live/Love hoort dan kan je toch niets anders concluderen dat Nikki Lane in geweldige vorm is. Of het nu rock, country of pop is, dit is gewoon een fenomenale plaat.

Uitgebracht door New West Records

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums