Logo Orange Flag Music 2023

Jill Andrews – Modern Age

Jill Andrews - Modern Age album cover

Mijn interesse in vrouwelijke singer-songwriters is de laatste tijd aardig aangewakkerd. Ik kan niet stoppen met luisteren naar nieuwe albums van geweldenaars zoals Jess Williamson, Caitlin Canty en Jordyn Shellhart. Het zijn fantastische platen en zal je terug gaan zien in het eindejaarslijstje. Een nieuwe plaat van dezelfde categorie is Modern Age van singer-songwriter Jill Andrews.

Jill Andrews is al tijden bezig als singer-songwriter en weet aardig succes te maken. In het begin van haar muzikale carrière speelde ze in bandjes en deed van alles en nog wat. Maar later in haar carrière begon ze serieus te bouwen als soloartiest. Dat leverde al hele mooie albums op en deze nieuwe Modern Age is een prachtige toevoeging.

Op Modern Age blikt Jill Andrews terug op haar jeugd. Het was voor haar een prettige jeugd met veel leuke herinneringen. Ze mijmert erover op dit album. Wie kent als jaren tachtig kind niet het spelen van Mario Kart en klassieke films kijken op band zoals Back To the Future? Ook Andrews heeft het allemaal meegemaakt en je merkt duidelijk dat ze verlangt naar deze simpele mooie tijden.

Modern Age is een fantastische luisterervaring waarmee je genoeg plezier kunt hebben. Alle liedjes hebben een hele nette productie en er wordt gebruikgemaakt van een divers palet aan instrumenten. Verwacht van Jill Andrews folk-pop op z’n best met gitaren, strijkers, drums en moderne elektronica instrumenten. Het ideale singer-songwriter plaatje.

Qua instrumentatie zit het met Modern Age wel goed. Maar wat ook zo aantrekkelijk is aan dit soort albums is de zang. Jill Andrews beschikt over een engelenzang en is zo ontzettend fijn om naar te luisteren. Mede door de zang zorgt dat ik dit album nog beter en hoger ben gaan waarderen. Het gaat gewoon niet vervelen en is iedere keer een lust voor het oor.

Alweer kan ik een geweldige vrouwelijke singer-songwriter aan mijn favoriete platen van het jaar toevoegen. Jill Andrews weet met Modern Age een hele sterke plaat neer te zetten. Al jaren is deze hardwerkende artiest bezig om een muzikale carrière op te bouwen en doet dat met behoorlijk wat overtuiging. Op dit album hoor je krachtige folk-pop muziek, verwerkt met moderne tinten, maar ook terugkijkend naar de roots. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment