Logo Orange Flag Music 2023

Johanna Samuels – Bystander

Johanna Samuels - Bystander album cover

Er zijn in deze tijd ontzettend veel vrouwelijke sing-songwriters. Niet zomaar vrouwelijke singer-songwriters, maar ook echt goede. Alleen al deze maand luisterde ik naar geweldig nieuw werk van Jess Williamson, Charlotte Cornfield en Kassi Valazza. Aan dat rijtje kan ook Johanna Samuels worden toegevoegd met haar nieuwe plaat Bystander.

Johanna Samuels schakelt overigens heel snel door. Althans, dat denk ik, want haar vorige album Excelsior! kwam twee jaar geleden uit. Heerlijk als artiesten lekker productief blijven en door blijven gaan met muziek maken. Helaas heb ik haar vorige plaat helemaal gemist, maar gelukkig ben ik er met Bystander wel vroeg bij.

Talent wordt opgemerkt. En het talent van Johanna Samuels werd dan ook opgemerkt door bekende producer Josh Kaufman. Je zult deze naam vast herkennen als je een fanatieke alternatieve muziek luisteraar bent, want hij is onderdeel van Bonny Light Horseman. Ook produceert hij muziek voor grote artiesten zoals Cassandra Jenkins en The Hold Steady.

Josh Kaufman is achter de productieknoppen gaan zitten voor Bystander. Dan krijg ik de verwachting dat dit geweldige muziek gaat opleveren. En gelukkig is dit ook het geval. Bystander is een prachtig stijlvolle plaat geworden waar de talenten en vaardigheden van Johanna Samuels tot volle bloei komen. 

Qua productie hebben Johanna Samuels en Josh Kaufman zich dan ook niet ingehouden. Er gebeurt heel veel en de liederen zijn voorzien van diverse laagjes. Instrumenten hoor je dan ook genoeg en Bystander is wat dat betreft heel actief en dynamisch. Met name de drums van Matt Barick blinken uit, maar ook elektronica, gitaren en piano‚Äôs werken hun magie. 

Johanna Samuels maakt met Bystander een memorabele plaat en een om niet snel te vergeten. Het is zeker zo dat het tegenwoordig moeilijk onderscheiden is als artiest. Dat geldt met name binnen het singer-songwriter genre. Maar dit album is onderscheidend genoeg binnen het genre en verdient een groter publiek. Met grote producer Josh Kaufman bij dit project betrokken en andere professionele muzikanten zal het mij niet verbazen dat dit album gezien gaat worden. Ik ben er ieder geval van overtuigd.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums