Logo Orange Flag Music 2023

John Baumann – Border Radio

John Baumann - Border Radio album cover

Het zijn mooie tijden voor de Texas country luisteraar. Er komen iedere maand weer vele platen uit de Lone Star State van uitstekende kwaliteit. Flatland Cavalry, Randy Rogers Band, Jason Eady, you name it. John Baumann is wat minder bekend, maar ook hij produceert Texas country van behoorlijke kwaliteit. Deze maand verscheen zijn nieuwe plaat Border Radio.

John Baumann zou je kunnen kennen van The Panhandlers. The Panhandlers kun je zien als een soort van Texas country supergroep met Cleto Cordero (Flatland Cavalry), Josh Abbott, William Clark Green en dus ook Baumann. Ze brachten eerder dit jaar hun tweede plaat Tough Country uit. Ik was er in mijn recensie redelijk positief over. 

Maar de heren van The Panhandlers doen ook gewoon hun eigen ding. Zo komt Cleto Cordero van Flatland Cavalry later deze maand met een nieuw album en waarschijnlijk zal Josh Abbott (Josh Abbott Band) volgend jaar nieuw werk uitbrengen. John Baumann is eerst aan zet en doet dat met Border Radio.

Het is moeilijk om een favoriet te kiezen van The Panhandlers, maar de keuze gaat denk ik toch naar John Baumann. Hij produceerde al een aantal zeer sterke solo platen, waarvan ik Country Shade toch wel heel goed vind. Border Radio is niet heel vernieuwend wat dat betreft en volgt dezelfde muziekstijl als eerdere platen. Niets mis mee.

Niets mis mee, want John Baumann laat met Border Radio horen waarom hij in Texas als muzikant zoveel waardering krijgt. Het is Texas country van hoog niveau en het is een en al plezier om naar te luisteren. Ben je weleens in Texas geweest, dan zul je veel herkenbaars horen aan de teksten. Baumann weet de traditie en liefde voor zijn Texas heel mooi te verwoorden.

Border Radio is Texas country op z’n best. John Baumann is nog niet extreem bekend in de Verenigde Staten, maar in Texas maakt hij naam. Met dit album zal hij alleen maar bekender worden en terecht. Het zijn hele mooie tijden voor de Texas country luisteraar. Dat wordt duidelijk gemaakt met dit soort overtuigende platen. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Nashville mag de grote fabriek van country muziek zijn, Texas is de kleine fabriek waar kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit.

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment