Logo Orange Flag Music 2023

John Surge & The Haymakers – Almost Time

John Surge & The Haymakers - Almost Time album cover

John Surge & The Haymakers brachten in 2019 hun debuutplaat uit genaamd Your Wonderful Life. Het type muziek wat deze band produceert is een blend van West Coast Country en Heartland Rock & Roll. Het album was een succes en er moest dan ook een opvolger komen. Het tweede album is er inmiddels en verscheen deze maand genaamd Almost Time.

John Surge deed het in 2020 rustig aan met nieuwe liedjes te schrijven. Omdat hij zo weinig productief was besloot hij een jaar later twee liedjes per week te schrijven en dat voor drie maanden lang. Na zeventien liedjes op papier te hebben was het tijd om de band bij elkaar te roepen en de studio in te gaan om magie te maken.

En je mag na het luisteren van Almost Time eerlijk concluderen dat deze heren magie hebben gemaakt. Dit album is namelijk honky tonk muziek op z’n best. Dat hoor je al op het eerste nummer, tevens een single, en het tempo gaat maar door en gaat maar door. Als je zin hebt in pure honky tonk muziek dan ben je bij John Surge & The Haymakers aan het juiste adres.

Eigenlijk ook niet heel verwonderlijk dat Almost Time kwaliteit honky tonk country is. John Surge & The Haymakers zijn vakmensen. Er werd door leden van de band in het verleden samengewerkt met grote artiesten zoals Merle Haggard, Asleep at the Wheel, Jim Lauderdale, Hayes Carll en Sunny Sweeney. Tommy Detamore deed de productie en heeft inmiddels een aantal goede country platen op zijn naam staan als producer.

Als je het over Western Swing en honky tonk muziek hebt, dan denk je natuurlijk aan Asleep at the Wheel. Maar volg je het genre beter, dan zul je ook opmerken dat Brennen Leigh genoemd mag worden. Zij produceerde recent een Western Swing album met Asleep at the Wheel en een uitstekende traditionele country plaat. En wees niet heel verbaasd, want deze dame doet ook mee op Almost Time. Ze staat John Surge & The Haymakers bij als achtergrondzangeres en doet dat heel verdienstelijk.

Dit album is hoe ik country muziek het liefst hoor. Je kunt uiteraard genieten van een intensiteit aan pedal steels, fiddles, drums, dobro’s, gitaren en ga zo maar door. Er wordt alles gedaan om het honky tonk gevoel extra te versterken. Almost Time heeft een prettig tempo, ritme en swing en je hoeft je tijdens het luisteren geen moment te vervelen. John Surge & The Haymakers laten horen dat ze dit soort muziek tot in de finesse beheren en ik word er alleen maar heel heel blij van.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums