Logo Orange Flag Music 2023

Mick Flannery – Goodtime Charlie

Mick Flannery - Goodtime Charlie album cover

Het is altijd fijn om nieuwe muziek van een van je favoriete singer-songwriters te horen. Dat is Mick Flannery en hij heeft inmiddels een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Vanaf het eerste album is het een en al genieten van kwaliteit folk liedjes. Dit jaar is hij terug met Goodtime Charlie en wonderlijk waar: hij doet het gewoon weer.

Twee jaar geleden bracht Mick Flannery voor het laatst nieuwe muziek uit. Dat was het album In the Game, samen in duet met een andere uitstekende singer-songwriter Susan O’Neill. Hij had blijkbaar de smaak te pakken van het samenwerken, pandemie, en besloot voor Goodtime Charlie wederom een aantal duetten op te nemen met vrouwelijke artiesten.

Wederom pakt dat heel goed uit. Dit keer staat wel alleen de naam van Mick Flannery op het album. Maar hij duelleert op Goodtime Charlie met artiesten Anaïs Mitchell, Valerie June en Tianna Esperanza. Met name vind ik het nummer met Mitchell ontzettend veel schoonheid hebben en een van de hoogtepunten van dit album. Wat een geweldig nummer zeg.

Maar Mick Flannery weet ook gewoon alleen nog steeds sterke liedjes te produceren. Ik verbaas mij nog steeds over de kwaliteit van een album zoals Goodtime Charlie. Het is alweer zijn achtste plaat en het is ongelofelijk dat hij nog steeds op zo’n hoog niveau weet te presteren. Letterlijk staat er op het hele album geen minder nummer, en dat is knap.

Creativiteit is dan ook een van de krachten van Mick Flannery. Elk liedje op Goodtime Charlie is origineel en zorgt simpelweg voor heel veel voldoening. De populaire singer-songwriter uit Ierland werkt naast de genoemde vrouwelijke artiesten met zijn goede oude vriend en producer Christian Best en longtime mates Alan Comerford en Mikey O’Connell. Hij is vertrouwd met deze muzikanten en dat vertrouwde hoor je als je luistert naar dit album. 

Mick Flannery heeft ontzettend veel populariteit in zijn thuisland Ierland, maar weet inmiddels ook in de rest van Europa naam te maken. Ben je onbekend met deze Ier en heb je interesse in goede folk muziek? Luister naar een van zijn albums, maakt niet uit welke, en je zult je verbazen hoe mooi je het gaat vinden. Goodtime Charlie is een sterke toevoeging aan het oeuvre en ik kan niet wachten wat er meer in dit fraaie muziekvat zit.

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment