Logo Orange Flag Music 2023

John Vincent III – Songs For The Canyon

John Vincent III - Songs For The Canyon album cover

Singer-songwriter John Vincent III reikte in 2019 met debuutalbum Songs from the Valley ver. Het album werd zelfs zo’n succes dat sommige liedjes miljoenen streams genereren. Met als hoogtepunt single Next to You met meer dan 100 miljoen streams alleen al op Spotify. Dit jaar geeft hij zijn debuutplaat een vervolg met Songs For The Canyon.

Succes zegt blijkbaar niet alles, want John Vincent III was helemaal niet zeker of hij zijn prille muzikale carrière zou voortzetten. Na zijn debuut had hij grootse plannen om te gaan toeren, maar dat ging niet door vanwege de pandemie. Tsja, dan zit je thuis met een succesvol album en je kan niets. Hij besloot samen met zijn vrouw Amerika te ontdekken en te gaan reizen.

Maar natuurlijk moest Songs from the Valley een vervolg krijgen. Als je zo’n groot succes hebt, dan is het zonde om daar niets mee te doen. Tijdens zijn reis door Amerika schreef hij dan ook gewoon verder nieuwe liedjes en kreeg hij genoeg inspiratie om een heel album te vullen. John Vincent III zal waarschijnlijk best wat druk hebben ervaren, maar het resultaat mag er zijn.

Songs For The Canyon is een uitstekende singer-songwriter plaat, laten we dat vooropstellen. De liedjes hebben een nette productie, er wordt veel gebruik gemaakt van de akoestische gitaar en piano. En voor de rest zit het allemaal prima in elkaar en kabbelt liedje na liedje voort, waarbij je alle rust ervaart. Het is zoals singer-songwriter muziek hoort te zijn.

John Vincent III heeft binnen korte tijd veel harten van mensen veroverd met zijn folk-muziek. Een album zoals Songs For The Canyon doet nog het meest denken aan een jonge Bon Iver. Zelfs hoor ik ook wat Gregory Alan Isakov. Vernieuwend is dit album niet, het is al eerder gedaan, maar het doet wat het moet doen en doet het goed. Er staat geen slecht liedje op en dat is knap.

Net zoals het debuut weet ook dit album de mainstream te bereiken. Gelukkig koos John Vincent III om tijdens de rustige tijden van de pandemie door te schrijven aan een nieuw album. Daar plukt hij nu de vruchten van en heeft genoeg sterk liedjesmateriaal om live te laten horen. Hij heeft volgend jaar een aantal shows gepland in bekende zalen zoals Bowery Ballroom (New York) en Troubadour (Los Angeles). Dan ben je hip en dan hoor je erbij. En terecht als je platen zoals Songs For The Canyon uitbrengt.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment