Logo Orange Flag Music 2023

The Lasses – Near Far

The Lasses - Near Far album cover

Als je een beetje bekend bent met Nederlandse Americana en folk muziek, dan zullen The Lasses je vast bekend in de oren klinken. Het duo Sophie Janna en Margot Merah maken sinds 2014 muziek met elkaar en hebben inmiddels een aardig oeuvre weten op te bouwen. Critici zijn lovend, de luisteraar is lovend en ze leveren wederom prachtig werk af met Near Far.

The Lasses maken overigens niet alleen naam in Nederland. Ze krijgen ook internationaal erkenning en hun muziek wordt in grote landen zoals Amerika en Groot-Brittanniƫ met lovende kritieken bejubeld. Met name wordt de fantastische samenzang van het duo geprezen en de manier waarop ze hun liedjes met passie en energie ten gehore brengen.

Near Fear is het tweede album voor The Lasses samen met multi-instrumentalist en producer Janos Koolen. Voor dit album lieten ze zich inspireren door Schotse traditionele folk muziek. Niet heel vreemd waarom ze voor dit type muziek kozen, want ze treden vaak in Schotland op en hun muziek krijgt daar dan ook veel positieve reacties op hun shows.

Luister naar je naar Near Far, dan zul je opmerken dat het allemaal best minimalistisch is gehouden. Althans, dat lijkt zo. De productie kent een breed palet aan instrumenten, maar het komt allemaal niet heel nadrukkelijk naar voren. Je hoort instrumenten zoals de akoestische gitaar, piano, banjo, mandoline en accordeon. Ook minder bekende instrumenten vinden hun weg op het album zoals de bodhran en de shrutibox.

Het klinkt allemaal fantastisch zonder heel groots te klinken. Maar heel eerlijk stralen met name The Lasses op Near Far. Sophie Janna en Margot Merah zijn geweldig als duo en weten met hun wonderschone samenzang ontzettend veel warmte te geven. Ze staan bekend om hun mooie harmonieƫn met elkaar en dat wordt op dit album nog maar eens benadrukt.

Zoals eerdere platen, krijgt ook Near Far inmiddels een en al waardering van muziekcritici en de luisteraar. Naar mijn mening volkomen terecht, want The Lasses weten met deze traditionele Schotse liederen een parel van een album af te leveren. Je hoort aan dit album dat er met ontzettend veel plezier en passie muziek gemaakt wordt. Het duo heeft pure liefde voor de muziek en dat merk je aan alles. Geweldige plaat en een om niet snel te vergeten.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment