Logo Orange Flag Music 2023

Robert Jon & The Wreck – Ride Into The Light

Robert Jon & The Wreck - Ride Into The Light album cover

Robert Jon & The Wreck zijn een rockband en komen oorsprokelijk uit het zonnige Californië. Inmiddels hebben ze door de jaren heen aardig wat naam weten te maken in Amerika, maar ook de rest van de wereld. Ze hebben dit jaar een nieuw album uit genaamd Ride Into The Light en dit is precies het type rock muziek waar ik iets mee kan en waar ik graag naar luister.

Ride Into the Light is alweer de zevende plaat van Robert Jon & The Wreck en ze bouwen aan een sterke naam. Vandaar dat het ook niet heel vreemd is dat voor dit album een sterrenensemble is verzameld. Er zijn een aantal hele grote namen betrokken bij dit project en dat is duidelijk te horen aan de kwaliteit van de muziek.

Zo verschijnt Ride Into The Light op het nieuwe platenlabel Journeyman Records van bekende gitarist Joe Bonamassa. Samen met zijn maat Josh Smith deed hij een deel van het productiewerk. Ook onderdeel van de producers op dit album van Robert Jon & The Wreck zijn Don Was en Dave Cobb. Ben je een beetje bekend met de Amerikaanse muziekindustrie, dan weet je dat dit niet zomaar namen zijn.

Verwacht van Ride Into The Light gave rock & roll liedjes. Robert Jon & The Wreck zijn in geweldige vorm en leveren zeer krachtig werk af. Met name de gitaarsolo’s zijn een lust voor het oor en blinken en schijnen in positieve zin. Maar ook weten de heren de balans te houden en te zorgen voor een aantal zeer wonderschone ballads waar de rust wordt opgezocht. 

Robert Jon & The Wreck doen met Ride Into The Light alles goed en zorgen voor een fantastisch memorabele plaat. Het is niet moeilijk om het album te waarderen, want je wordt vanaf minuut één door de muziek beetgepakt en laat je iets meer dan een half uur niet meer los. Dit is rock & roll muziek van ervaren muzikanten en het serieuze werk. 

Deze mannen scoren met Ride Into The Light en dat is helemaal terecht. Samen met ervaren producers en liedjesschrijvers weten Robert Jon & The Wreck het maximale te presteren. Heb je altijd al interesse gehad in Americana muziek, dan is dit album een verplicht nummertje. Het rockt fanatiek, maar weet hier en daar ook veel indruk te maken met mooie ballads. Dit is simpelweg alles wat je van een rock & roll plaat anno 2023 mag verwachten. Laat je overweldigen en geniet.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums