Logo Orange Flag Music 2023

Justin Moore – Straight Outta the Country

Justin Moore - Straight Outta the Country album cover

Justin Moore heeft inmiddels een loyale fanbase achter de hand die zijn albums hoog de hitcharts instuwen. Inmiddels heeft deze Nashville country ster acht nummer 1 hits op zijn naam staan. Album Off the Beaten Path (2013) behaalde zelfs de goud status (500.000 verkopen) en de bekendheid van Moore is nog steeds rijzende. Straight Outta the Country is zijn nieuwste album en hij gaat gewoon door met waar hij gebleven is.

Dat Justin Moore geen groentje meer is bewijst hij op zijn recente albums, maar ook met samenwerkingen met andere country artiesten. Op dat lijstje staan onder andere Miranda Lambert, Brad Paisley en Hank Williams Junior. Daarnaast pakt hij deze pandemie goed aan om andere zaken op te zetten. Zo is hij gestart met een podcast waar hij gasten ontvangt zoals Jon Pardi en Tracy Lawrence. Justin Moore zit niet stil en benut elke mogelijkheid die hij krijgt.

Straight Outta the Country is heerlijke traditionele Nashville country muziek. Het is alles behalve off the beath path, maar soms heb je niet meer nodig. De nummers vloeien makkelijk in elkaar over en je kan met dit album echt even je gedachtes uitzetten. Dat maakt dit soort country muziek dan ook zo goed. De melodieën blijven lang hangen en tekstueel gezien wordt er niet al te moeilijk gedaan.

De teksten op bijvoorbeeld single We Didn’t Have Much gaan over het waarderen van de kleine dingen in het leven. Niet alles komt makkelijk aangereikt en je moet blij zijn met wat je hebt. Een prachtig traditionele country track waarvan Moore heeft besloten om dit nummer ook akoestisch op Straight Outta the Country te zetten.

Daarnaast heeft Justin Moore een geweldige country snik in zijn stem zitten. Het lijkt wel of zijn vocalen voor country muziek zijn gemaakt. Vergelijkingen met Cody Johson en een groot artiest als George Strait zijn snel gemaakt. Niet de minste namen binnen de hedendaagse country muziek.

Dit soort mainstream country muziek blijft niet vervelen. Straight Outta the Country straalt genoeg authenticiteit en gevoel uit en benadert de roots van country. Justin Moore doet geen raps, gaat niet richting pop, maar blijft vooral bij zichzelf. Je ziet dat dat de laatste jaren steeds meer wordt gewaardeerd. En Justin Moore is niet alleen. Je ziet dat de country luisteraar de oppervlakkige country een beetje zat is. Artiesten merken dat en maken steeds meer country muziek zoals het hoort te zijn.

Straight Outta the Country is het perfecte voorbeeld van traditionele country met een eigentijdse draai. Justin Moore is sinds 2009 bezig met zijn muziek carrière en heeft het genoeg meegemaakt in het wereldje. Veel respect dan ook voor deze country artiest om met Straight Outta the Country nog steeds dicht bij country te blijven. Alleen had ik het album wat langer verwacht dan 24 minuten. Maar dat is een puntje dat te overzien is. Er zit hart, liefde en veel dedicatie in dit country album en dat is alles wat telt. (Big Machine Label)

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums