Logo Orange Flag Music 2023

Justin Rutledge – Something Easy

Justin Rutledge - Something Easy album cover

In deze komkommertijd van nieuwe album releases hoef ik mij niet te vervelen. Er zijn vorig jaar enorm veel goede albums uitgebracht en helaas kan ik ze niet allemaal bespreken. Sommige albums verdienen de aandacht. Gewoon omdat ik er zoveel plezier aan beleef en het zo goed vind. En ik vind Something Easy van de Canadese singer-songwriter goed, meer dan goed.

Justin Rutledge is al een lange tijd muzikant en je kunt hem als vaste waarde zien van de Canadese folk scene. Inmiddels staat de teller op tien albums en ieder album weet hij weer te leveren. Dat geldt ook voor deze nieuwe plaat Something Easy. Het is heerlijk vertoeven en verdwalen in de muzikale wereld van deze geweldige singer-songwriter.

Je zou zeggen dat als je inmiddels al zo lang bezig bent dat je muziek maakt op de automatische piloot. Maar Justin Rutledge houdt ervan om te vernieuwen, veranderen en uitgedaagd te worden. Daarom besloot hij om Something Easy thuis op te nemen. Hij schreef en produceerde het hele album in zijn eigen huis met een jong gezin om hem heen.

Deze uitdaging werkte blijkbaar heel goed, want Something Easy is van het kaliber premium folk muziek. Het album schittert op alle vlakken. Dit album is een wonderlijke luisterervaring om blij van te worden en van te gaan houden. Justin Rutledge heeft het gewoon na tien albums nog steeds in zijn vingers en weet enorm indruk op mij te maken.

Er is van alles om enthousiast over te worden als je Something Easy luistert. Zo heb je het zachte stemgeluid van Justin Rutledge. Ideaal geschikt om dit soort folk liedjes mee vorm te geven. Maar ook qua instrumenten is het allemaal heel best voor elkaar. Het klinkt allemaal intiem, subtiel, gevoelig en bovenal prachtig intens. Genieten doen we hier.

Justin Rutledge weet in zijn Canada naam te maken en hij krijgt dan ook veel erkenning voor zijn werk. Hij mag zich een JUNO award winnaar noemen en dan hoor je toch wel een beetje bij de grote artiesten van het moment. Something Easy mag best een uitdaging zijn geweest, hij produceert hier een fascinerend album om te blijven herhalen en te blijven luisteren. Ik hou van dit soort zachte folk muziek en het verveelt geen minuut. Prachtplaat.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment