Logo Orange Flag Music 2023

Karen Jonas – The Restless

Karen Jonas - The Restless album cover

De uitdagende singer-songwriter Karen Jonas staat al een tijdje op mijn muziekradar. Ze heeft inmiddels een indrukwekkend oeuvre opgebouwd en iedere plaat is het luisteren meer dan de moeite waard. Vorig jaar kwam haar zesde plaat uit genaamd The Restless. En wederom stelt ze niet teleur en is het weer geweldig genieten hoe deze dame haar liedjes op een unieke wijze vormgeeft.

Het opmerkelijke aan de muziek van Karen Jonas is dat het nauwelijks echt opgemerkt wordt bij de luisteraar. Haar albums krijgen hele positieve recensies en muziekcritici zijn lovend. Maar om de een of andere reden wil het maar niet aanslaan bij het publiek. Het ligt in ieder geval niet aan de kwaliteit van haar songs, want ze weet ieder nieuw album weer te leveren.

Karen Jonas beschikt over een fantastisch stemgeluid en ik ben er inmiddels al aardig vertrouwd mee. Ook op The Restless weet ze ontzettend veel emotie te brengen met haar zang. Het geeft het album een bepaalde warme gloed mee en je merkt aan alles dat ze met alle liefde en passie de liedjes weet in te zingen. Het is zeer fijn om naar te luisteren en ik kan er maar geen genoeg van krijgen.

En als we het toch over liefde en passie hebben, is dat iets wat Karen Jonas niet schuwt. De teksten op The Restless gaan over de liefdesavonturen van deze dame. Of het ook echt daadwerkelijk geïnspireerd is op haar eigen leven weet ik niet. Maar dit veelbesproken thema klinkt inspiratievol zonder dat het te cliché wordt. Je merkt dat ze een liefde voor de liefde heeft en daar is niets verkeerds mee.

Karen Jonas is inmiddels zover in haar muzikale carrière dat ze een geweldige band om haar heen heeft weten te verzamelen. Naast het geweldige stemgeluid en teksten weet ook de muzikale inkleuring de juiste snaar te raken. Ze werkt wederom met gitarist Tim Bray, zoals op bijna al haar albums. De band is compleet met Seth Morrissey als bassist en Seth Brown op de drums.

Om een of andere reden is The Restless, en de rest van het oeuvre van Karen Jonas, nog niet een groot succes. Zoals gezegd ligt het niet aan de kwaliteit van de albums. Platen zoals Country Songs, Butter en The Southwest Sky and Other Dreams zijn hoog niveau Americana. Maar gelukkig houdt dit deze dame niet tegen om gewoon door te gaan met waar ze in excelleert. Dat is het produceren van krachtige songs waar veel andere artiesten in het genre jaloers op mogen zijn.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums