Logo Orange Flag Music 2023

Kassi Valazza – Kassi Valazza Knows Nothing

Kassi Valazza - Kassi Valazza Knows Nothing album cover

Portland, Oregon aan de westkust van de Verenigde Staten is nu niet een stad om heel vrolijk van te worden. Althans, als je op zoek gaat naar een leuke vakantiebestemming. Voor de muziekliefhebber valt er echter genoeg te halen. De muziekscene is bloeiend en er is veel te beleven. Een van Portland’s nieuwste sensaties is Kassie Valazza met haar nieuwe album Kassie Valazza Knows Nothing. 

Overigens komt Kassi Valazza niet oorspronkelijk uit Portland. Ze woonde voorheen in Arizona, maar besloot om naar Portland te verhuizen voor haar studie schilderen. Inmiddels woont ze alweer tien jaar in de stad en heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan een muzikanten bestaan. Dat blijkt zijn vruchten af te werpen.

Kassi Valazza heeft succes met haar delicate Americana muziek. Niet alleen is het nieuwe album Kassi Valazza Knows Nothing een redelijk succes, ook weet ze te toeren met bekende country artiesten zoals Melissa Carper en Riddy Arman. Ja, ook deze namen hebben succes en worden binnen de alternatieve country scene enorm gewaardeerd.

Kassi Valazza Knows Nothing is nog niet heel lang uit, maar krijgt zowel van een luisteraar als muziekcritici positieve kritieken. En als je naar dit album luistert, zul je begrijpen waarom iedereen er zo lovend over is. Dit soort delicate Americana bevat een rijke productie en doet alles wat je van een goede American plaat mag verwachten.

Tijdens het luisteren van Kassi Valazza Knows Nothing reis je een soort van terug naar de muziek tijdperken van de jaren 60 en 70. Je merkt dat Kassi Valazza goed heeft geluisterd naar bekende artiesten van die tijd zoals Patsy Cline. Het album is wat dat betreft heel traditioneel van opzet en kun je zien als een prachtige klassieker. 

Kassi Valazza heeft inmiddels een geweldige band om zich heen weten te verzamelen. De productie van Kassi Valazza Knows Nothing is vandaar piekfijn, gelaagd en uitdagend. Je hoort onder andere heerlijk subtiele pedal steels en uitstekend gaaf gitaarspel. Dat, samengesmolten met het doorleefde oude stemgeluid van Valazza en je hebt een winnende combinatie.

Kassi Valazza maakt traditionele Americana muziek met dit album weer tof om naar te luisteren. Het bevat alle ingrediënten wat dit genre zo goed maakt. Met haar band weet ze een fantastisch geluid te creëren en een onvergetelijke plaat te maken. Zal mij niets verbazen als Kassi Valazza Knows Nothing later in dit jaar nogmaals wordt opgemerkt bij vele eindejaarslijstjes. En dat zal volkomen verdiend zijn.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment