Logo Orange Flag Music 2023

Katie Melua – Love & Money

Katie Melua - Love & Money album cover

Iedereen kent Katie Melua. Ze is een bekende pop artiest uit Groot-Brittannië en scoorde een megahit met Nine Million Bicycles toch alweer bijna zo’n twintig jaar geleden. Sommige van dit soort artiesten produceren een aantal albums met een aantal hits en houden het voor gezien. Niet Katie, want dit jaar brengt ze alweer haar negende studio Love & Money uit.

Haar hele muziek carrière van bijna twintig jaar is Katie Melua druk met van alles. Zo werden er dus aardig wat albums gemaakt, maar had ze het ook druk met de wereld rondtoeren. Dat doet ze met succes, maar de afgelopen jaren kwam aan dit drukke bestaan een halt. Ze zag vrienden om haar heen een normaal leventje beginnen en ook zij vond een normaal leven leiden aantrekkelijk worden en even niet te hoeven denken aan de cyclus van album produceren en shows geven.

Dat is dan ook het onderwerp van Love & Money. Op haar 36e was Katie Melua nog steeds druk met van alles bezig en voelde dat het allemaal te snel ging. Vrienden gingen trouwen en maakten little creatures. Natuurlijk kreeg ze nog steeds een goed gevoel van een artiest zijn, maar toch knaagde er iets. Nu tijdens de release van dit album is het allemaal anders.

Ze heeft namelijk de rust gevonden en woont veel thuis. Gewoon de normale gang van zaken zoals bij de meeste mensen. Tijdens de productie van Love & Money was Katie Melua zwanger en ze is een beetje klaar met hoe de spelregels tegenwoordig van de muziekindustrie zijn. Dit betekent overigens niet dat dit album even een snel tussendoortje is geworden.

Want op Love & Money is het weer ouderwets genieten. De muziek van Katie Melua is door de jaren heen eerlijk gezegd niet veel veranderd. Je krijgt Nine Million Bicycles liedjes in een iets ander jasje. Zou het echt nodig zijn geweest om helemaal van muziekstijl te veranderen? Het album doet wat het moet doen en dat zijn lieve mainstream radio liedjes.

Love & Money is dus alles behalve vernieuwend en ik moet zeggen dat ik er een aantal dagen redelijk wat plezier aan heb beleefd. Katie Melua doet wat ze twintig jaar geleden al deed en dat is liedjes maken voor de massa. Niets mis mee natuurlijk en het is een fijne toevoeging aan haar indrukwekkende oeuvre. Overigens het verhaal dat ze liever thuis zit dan op toer gaat en shows geeft is wat aangedikt en niet de hele werkelijkheid. Er staan namelijk genoeg shows in Europa gepland, want iedereen wil natuurlijk Nine Million Bicycles nog steeds live aanhoren. En als het even meezit hoor je ook nog wat van dit lieve plaatje.

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment