Logo Orange Flag Music 2023

Katie Pederson – Limitless

Katie Pederson - Limitless album cover

Americana artiest Katie Pederson leeft muziek en kwam er al in haar kindertijd intensief in aanraking mee. Haar opa had een Steinway piano en harmonieën werden gezongen door haar moeder. Het werd een liefde en gaandeweg werd ze beïnvloed door artiesten zoals Sara Bareilles, Ben Folds en Elton John. Limitless is een album dat vorig jaar uitkwam en waarmee Pederson schittert en indruk doet maken.

Katie Pederson weet haar weg in de muziekwereld inmiddels aardig te vinden. Ze begon in 2013 met een eerste EP genaamd Happiness. Wat volgde was haar debuutplaat Loose Ends. De muzikale talenten werden niet onopgemerkt en muziek critici waren lovend. Later in 2019 besloot ze om naar Nashville te verhuizen waar ze een aantal jaren werkte aan haar nieuwe project Limitless. 

De plaat is er inmiddels en na het luisteren kan ik niets anders concluderen dat het een wonderschone plaat is geworden. Ik luister veel albums per week en na het schrijven van een recensie vergeet ik de meeste snel. Maar dit gaat niet het geval zijn met Limitless. Vele nummers beklijven snel en blijven rondzingen in je hoofd. Ik zal nog lang nagenieten van de geweldige teksten, melodieën en harmonieën. Kan alleen maar goed zijn denk ik zo.

Katie Pederson is dus opgegroeid met een piano van haar opa. Dat is logischerwijs dan ook waar de focus ligt bij Limitless. De nummers worden gedragen door de piano en daardoor geeft het de muziek een hele warme sfeer. Naast de toetsen komen ook akoestische gitaren voorbij met wat drums en zelfs wat strijkers. Wat dat betreft is het een nette volle productie met veel laagjes.

Om je echt te onderscheiden moet je van alle markten thuis zijn en Katie Pederson weet op elk vlak heel goed te scoren. Dat geldt zodoende dus ook voor haar stemgeluid. Ook dit geeft een hele warme sfeer en past perfect bij de muzikale inkleuring van Limitless. Het klinkt allemaal heel innig, lief en bovenal overtuigend. 

Inmiddels weet Katie Pederson met Limitless aardig wat golven te maken in Amerika en dat is naar mijn mening volkomen terecht. Om zowel bij de luisteraar als muziek critici op te vallen is moeilijk tegenwoordig, maar deze dame lukt het. In Nederland zullen er weinig gehoord hebben van deze plaat, maar dat is zonde. Het bevat alles wat folk en Americana muziek zo goed maakt. Katie Pederson is een naam om te onthouden en zoals ze zelf aangeeft is haar reis door de muzikale wereld pas net begonnen.

Uitgebracht in eigen beheer

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment