Logo Orange Flag Music 2023

Kolby Cooper – Boy from Anderson County EP

Kolby Cooper - Boy from Anderson County album cover

Is Kolby Cooper de Luke Combs van Texas country? Daar begint het nu langzamerhand wel een beetje op te lijken. Met verschillende EP’s en een album op zak maakt hij furore binnen de Texas country scene. Na drie jaar van school te zijn heeft Cooper inmiddels een aardig muziek carrière op poten gezet. En dat met eerlijk gezegd nog geen eens heel opbarende country muziek.

Natuurlijk moet je wel wat kunnen om miljoenen streams te behalen, maar Cooper’s muziek is toegankelijk en mainstream-ready. Je legt na het luisteren van zijn muziek dan ook snel de link met country mainstream grootheid Luke Combs. Dat doet Cooper niet verkeerd. En nieuwe EP Boy from Anderson Country doet niet veel anders dan zijn eerdere platen.

Eigenlijk heb ik daar niet zoveel problemen mee. Integendeel, dit is country muziek voor de massa, makkelijk verteerbaar en catchy as hell. De stem van Cooper helpt ook heel erg mee in het proces van dit soort mainstream muziek. Het lijkt er voor gemaakt te zijn. Als je een beetje openstaat voor Nashville’s country formule dan kom je met Boy from Anderson County heel goed uit.

Optreden doet Kolby Cooper genoeg en ook in 2021 lijkt hij daar niet te van afwijken. Maar dit is zo’n country artiest die het niet graag over de grenzen zoekt. Hij houdt het voornamelijk binnen Texas en omgeving. Jammer voor ons. Misschien dat we hem mogen verwelkomen als hij echt doorbreekt bij het grote publiek.

Cooper staat nog maar aan het begin van zijn muziek carrière. Hij voegt met Boy from Anderson County een goede set country tracks toe aan zijn repertoire en nu is het zaak om door te stomen. Gezien zijn werklust en passie voor het vak hoeven we ons daar niet druk over te maken. Dit is een rijzende country ster en ik ben heel benieuwd wat hij de komende jaren meer gaat brengen.

Uitgebracht door Kolby Cooper Music / This Is Hit

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment