Logo Orange Flag Music 2023

Kyle Nix & The 38’s – After The Flood Vol. 1

Kyle Nix & The 38's - After The Flood Vol. 1 album cover

Later deze maand komt het langverwachte nieuwe album van Turnpike Troubadours uit, Cat in the Rain. Het heeft zes lange jaren moeten duren, maar eindelijk dan toch. In de tussentijd hebben de leden van de Troubadours niet stilgezeten. Zo bracht fiddle speler Kyle Nix een aantal jaren geleden het uitstekende Lighting on the Mountain & Other Short Stories uit en is dit jaar terug met een nieuwe band, The 38’s, en een nieuwe plaat After The Flood Vol. 1.

De afgelopen jaren waren voor Kyle Nix niet makkelijk. Ook hij kwam thuis te zitten en had weinig werk te doen. Daardoor begon hij met heftig drinken en belandde uiteindelijk in een verslavingskliniek om van zijn drankverslaving af te komen. Hij kreeg ook te maken met de dood van zijn vriend en mentor Byron Berline en zijn vrouw vroeg een scheiding aan. Heftige tijden voor de beste man.

Maar gelukkig heeft Kyle Nix zich hersteld na een aantal zware jaren. Gelukkig voor hem herstelde ook Evan Felker en kwamen de Turnpike Troubadours weer bij elkaar. Maar dat heeft Nix niet gestopt om een nieuwe groep bij elkaar te verzamelen en nieuwe muziek uit te brengen. Het album heeft een toepasselijke naam gekregen, After The Flood Vol. 1.

Ik vond Lightning on the Mountain & Other Short Stories niet heel erg te vergelijken met de muziek van Turnpike Troubadours. Kyle Nix zocht met dat album echt zijn eigen weg. Echter ligt naar mijn mening After The Flood Vol. 1 wel wat meer in de lijn van Turnpike Troubadours. Je kunt het zien als een soort van voorproefje op Cat in the Rain.

After The Flood Vol. 1 is dus geen solo avontuur van Kyle Nix en hij heeft een nieuwe band in het leven geroepen genaamd The 38’s. De begeleidingsband bestaat uit Gabe Pearson (percussie), Bill Corbin (bassist), Adam Duran (gitarist), Kevin “Haystack” Foster (multi-instrumentalist) en Ken Pomeroy (gitarist). De zang wordt op het album afgewisseld wat het een mooie dynamiek tussen de bandleden meegeeft. 

Interessant dat het album wordt geopend met een voorwoord van Shooter Jennings. Hij is ook als producer betrokken bij Cat in the Rain van Turnpike Troubadours en het is mooi om te horen dat hij heeft meegekeken tijdens de productie van After The Flood Vol. 1. Desalniettemin is dit album een mooi zoethoudertje en laat wederom horen dat Kyle Nix ook in staat is om op eigen kracht muziek te produceren. Helemaal niets mis met dit album, veel herkenbaars en een van uitstekende kwaliteit.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums