Logo Orange Flag Music 2023

Susto – My Entire Life

Susto - My Entire Life album cover

De Americana band Susto heeft inmiddels een aantal hele sterke albums uitgebracht. Zo verscheen twee jaar geleden Time in the Sun waarmee ze een soort van doorbraken bij het grote publiek. Dat succesvolle album heb ik om de een of andere reden gemist. Maar dat gaat niet gebeuren met dit nieuwe album My Entire Life.

Het leven van frontman Justin Osborne stond de afgelopen jaren in het teken van verandering. Klinkt misschien inmiddels een beetje cliché, want welke artiest heeft niet moeten dealen met alle veranderingen in de muziekindustrie. Maar goed, de energieke frontman van Susto kreeg te maken met de vervelende pandemie en het aanschouwen van familie met verslavingen en mentale problemen.

Het maakte veel indruk op Justin Osborne en het zorgde voor veel uitdagingen in zijn leven. Al deze problemen van de laatste jaren vormen de basis van het nieuwe album My Entire Life. Luister je goed naar de teksten van deze plaat, dan krijg je een beetje een indruk met wat voor problemen de Susto frontman te maken heeft gehad. 

Veel van My Entire Life is opgenomen in The Space studio in Charleston, South Carolina. Maar ook delen van de plaat in de Echo Mountain Recording studio in Ashville, North Carolina en Chase Park Transduction in Athens, Georgia. Er is zelfs gekozen om het album deels te produceren in het Mexicaanse dorpje Tepoztlan. Zie het als een soort nodige verandering van landschap om alles scherp te houden. 

Hebben deze studio’s in diverse delen van de wereld een positief effect gehad op My Entire Life? Moeilijk om dit te bepalen, maar wel vind ik dat dit album simpelweg erg sterk en krachtig. Susto weet inmiddels hoe het kunstje werkt en weet de liedjes heel mooi in te kleuren en het op hoog niveau te houden. Het is Americana muziek van het betere soort.

Ongetwijfeld zal het succes van Time in the Sun mee hebben geholpen om al na twee jaar met iets nieuws te komen. Maar gelukkig hoor je aan My Entire Life dat er aan inspiratie geen gebrek is. De muziek klinkt bevlogen, energiek en met passie gespeeld. Dit is naar mijn mening een uitstekende Americana plaat en doet wat het moet doen. Het zal voor Susto de afgelopen jaren een tijd van verandering zijn geweest en niet altijd even leuk. Maar dat mindere tijden voor goede muziek zorgt, daar is dit album het bewijs van.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment