Logo Orange Flag Music 2023

L.A.B – Introducing

L.A.B - Introducing album cover

Aan de andere kant van de wereld weten ze ook wat muziek maken is. Australië en Nieuw-Zeeland kennen een geweldige muziek scene en ieder genre is wel vertegenwoordigd. L.A.B is een Nieuw-Zeelandse reggae band en kent groot succes. Althans, in hun thuisland. De komende tijd zijn ze klaar om Europa te veroveren en Introducing is een introductie album voor de Europeanen.

L.A.B kun je simpelweg zien als de grootste en bekendste reggae band in Nieuw-Zeeland. Dat merk je aan hoeveel publiek naar de shows komen, maar ook aan de streams en album verkopen. Ook winnen ze ontzettend veel prestigieuze awards en komen ze vaak met hun muziek positief in het nieuws. Een reggae band van hoog niveau.

Volgende stop voor L.A.B is in Europa en ze hopen dat hun relaxte Kiwi muziek het ook goed zal doen in onze contreien. En eigenlijk doen ze dat al, want de Paradiso show eerder dit jaar was helemaal uitverkocht. Het Nederlandse publiek weet dus heel goed wie deze Kiwi’s zijn en kwamen massaal naar Amsterdam toe om ze live te kunnen zien.

Reggae muziek is niet helemaal mijn cup of tea, maar de meeste muziek wat uit Nieuw-Zeeland komt interesseert me, omdat ik het land zelf ook heb kunnen ervaren. Het album Introducing is daarom ook een hele mooie gelegenheid om te horen wat L.A.B precies te bieden heeft. Ik kan stellen dat ik dit album de afgelopen tijd met ontzettend veel plezier heb geluisterd.

Introducing is geen nieuw album, maar een beetje van alles wat uit het uitgebreide oeuvre van de band. Als je niet bekend bent met L.A.B zul je tijdens het luisteren merken dat de band de no-worries mentaliteit heel serieus neemt. De muziek is heel relaxt en de band laat met name mierzoete liedjes over de liefde horen. Het is een fijne luistertrip.

Dit soort reggae muziek bevalt mij wel. Ik hoor heel goed waarom L.A.B zo’n groot succes is in Nieuw-Zeeland en Australië. De liedjes klinken gewoon heel lekker in het gehoor en zijn super positief. Dat ze inmiddels ook Europa proberen te veroveren, en je mag zeggen dat ze dat met succes doen, vind ik niet heel vreemd. Interessante reggae band en hou je oren en ogen open. Ze zullen de komende tijd meer optreden in Europa en komen volgend jaar met een nieuw album. Ik kan niet wachten.

Introducing is te koop op vinyl bij Platomania

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment